Disciplin!

God damnit!

Disciplin är bra att ha ibland. Tyvärr kan det vara väldigt svårt att behålla den ibland. Men bränt barn har många namn, och man ska inte kasta in handduken förrän om det inte är slut på Towells day. Man måste försöööka!

Jag ifrågasätter inte (helt) att Wikipedia kopplar disciplin till BDSM... men det anmärkningsvärda är väl att det inte finns något annat under Se även, BARA BDSM!

Jag har verkligen varit en hysterisk spelnörd de senaste dagarna. Inte sett till mängden spelande, inte sett till hur bra jag spelat, men däremot... mängden pengar och så jag lagt på spel!

Red Dead Redemption (220 kr, egentligen 599 kr), Starcraft 2 (299 kr) och Tiger Woods PGA Tour 11 (444 kr)

Lite bögigt med bara killar på framsidan. Nåja, nevermind!

Nu är det... hmm, inte alls långt till Linda flyttar hit. Som jag redan visat har det kommit små fina namnlappar som visar att hon redan bor här (vilket fusk...! anyheeew!).

Jag borde kanske gå en sväng till Ica? Lite godis och något att äta kan vara bra. Har inget roligt och vet inte vad jag är sugen på... lite lövbiff maybe? Problemet är sällan vad jag ska välja i köttväg, utan vad jag vill ha till! Pasta går inte till allt (och jag känner att jag förätit mig en aning på det med), potatis tar lång tid att fixa (oavsett tillagningssätt), och ris... ja, ris... det kan vara gott, men är inte heller något val som jag är pepp på. Potatis är min favorit om jag får välja. Men min lathet håller inte alltid med mig! Kanske ska göra något fancy imorrn och vara lat och köpa en sallad idag? På Viking får man ju plocka ihop sin egen... det skulle inte vara helt fel just nu känns det som! Nyttigt och... sånt!

Vad ska jag äta imorrn?

Spontant som skit!

Jag gillar att köpa spel, dvd-boxar och filmer... och tekniska prylar, mhm!

Idag hade jag planen utstakad för mig. Jag skulle gå och köpa tidigare nämnda spel, Red Dead Redemption!

På sätt och vis är det fortfarande rätt, och på sätt och vis även fel!

På vägen hem från jobbet bestämde jag mig för att gå till Ica. Tittade dock in på Gamestop för att kolla läget på spelfronten och om det var värt att köpa där. Blev positivt överraskad när det kostade 599 och inte 699 som jag väntat mig. Dessutom hade spelet en märkning som betydde att man kunde byta in två spel och då få det för halva priset! Men det går inte med vilka spel som helst, så jag frågade i kassan var man kunde se vilka spel som var okej, för att sedan kolla om jag hade några som jag var villig att offra, vilket det visade sig att jag hade, efter lite klurande.

Lösningen blev följande:

God of War 3 och Tiger Woods PGA Tour 10 följer med som de två spelen jag ska lämna för att få köpa Red Dead Redemption för halva priset. Med följer också NHL 08 för att göra historian lite billigare! Vet inte hur många kronor jag får för det, men blir det ens 50 kr är jag nöjd. Då kommer i alla fall spelet kosta under 300 kr åtminstone, fint.



Idag köpte jag Tiger Woods PGA Tour 11 (eftersom jag varit väldigt sugen att spela 10:an den senaste tiden, men det visade sig vara ett av få spel jag äger som jag kan byta in som ett av de två, så då köpte jag det senaste när det trots allt kommit ett nytt nyligen).
444 kr på Elgiganten. Som hittat!

Man kan just nu säga att jag bytt två spel mot tre, och lagt till ~744 kr.
Med tanke på att jag inte kommer sakna något av spelen jag byter in och tack vare det får det ena till halva priset så måste jag vara nöjd. Tiger Woods PGA Tour 11 som för övrigt kostade 699 kr på Gamestop i Sandviken, 599kr på Siba och så... och alltså 444 kr på Elgiganten! Lovely!

Och imorgon blir det alltså ~300 kr för Red Dead Redemption.





Som om inte det vore nog. Imorgon hoppas jag att jag vaknar innan 08:05. Gör jag det så kommer jag gå upp och titta på Knight Rider, som jag för övrigt passade på att beställa första säsongen av i en gemensam beställning med Linda idag. Plockade även med filmen Law abiding citizen. Den verkar riktigt bra!



För övrigt är jag ganska lam. Jag är så fjantig. Varför?
Jo, för att jag inte har ringt och frågat hon som ska jobba förmiddag nästa vecka med hon jag jobbat med de senaste två veckorna om hon vill byta skift med mig.

Det finns några bra anledningar att göra det, så jag drar troligtvis iväg ett sms imorgon i alla fall... men ja. Positivt mot negativt ska jämföras.

+ Positivt +
  1. Skulle jag jobba förmiddag kanske jag skulle kunna åka till Linda redan på fredag, eftersom jag då skulle sluta 14 och kanske kan passa tiden till ett okej tåg att åka med.
  2. Jag vill helst inte jobba med ytterligare en ny person innan 4-skiftet drar igång, en besserwisser till sommarjobbare dessutom. Nej tack.
  3. De senaste veckorna har gått väldigt fort och har varit ROLIGA. Det underlättar mycket! Och det beror ju inte på att jobbet i sig varit annorlunda, utan helt enkelt en roligare medarbetare. Byter jag till förmiddag blir det troligtvis roligt nästa vecka med. Win?!
  4. Jag tycker EM-skift är det tråkigaste skiftet som finns. Jag föredrar förmiddagar och nätter.

- Negativt -
  1. Det känns jobbigt att höra av sig till en person jag aldrig pratat med för att fråga om hon vill byta skift.
  2. Hon kanske säger ja av fel anledning med, och byter fast hon egentligen inte vill, men inte vill känna sig dum eller något...


Apropå annat så träffade jag en kollega från Provrummet när jag gick till Ica, en som jag och Cicci jobbade i samma skiftlag som, och han är så underbar! Han pratar om att han vill att både Cicci och jag ska komma tillbaka och att det behövs ett generationsskifte, som jag och Cicci skulle bli början på (det pratade han mycket om redan under tiden vi var där). Och jag sa till honom som jag säger till alla som frågar/pratar om den här situationen, att kommer det en lucka och jag erbjuds den, då tvekar jag inte att ta den. För jag vet att jag vill tillbaka!

Det känns bra att veta vad jag vill för en gångs skull! Jag hoppas andra märker det med, att jag verkligen vill det här! Jag har aldrig vetat riktigt vad jag vill med mitt liv i jobbväg, men kommer jag tillbaka dit, då utesluter jag inte att jag kommer hålla mig där ett bra tag framöver! Jag vill verkligen lära mig allt och bli BRA på det dessutom! Vore fint!

Listblogg

Det kan vara bra av flera... (typ två) skäl att skriva ner saker såhär.

Dels för att det är bra att ha överblick själv... och dels om någon övergenerös brat tittar förbi bloggen och känner för att göra mig glad genom att ge mig något jag vill ha, då är det ju en fördel om han eller hon vet vad jag vill ha! :o ;)

Jag gillar saker... just nu främst:
  • Att Linda flyttar hit (mindre än 3 veckor)
  • Att det äntligen kommer regn (på lite för mycket bekostnad av värmen, men det är ändå bättre än konstant bastu)
  • Hockey (det gillar jag året om... enda nackdelen med sommaren typ, och hockey och julen är väl de enda fördelarna med vintern)
  • Choklad (!)
Jag ogillar saker med... men föredrar att inte tänka på det i den mån jag kan... men kan nämna en sak eller två!
  • Skitsnack på jobbet (speciellt när det är riktat mot fel person/personer...)
  • Att ha stökigt! (Det är jobbigt... tar på krafterna och gör allt jobbigt... stöket måste bort!)
My wanted list!
  • Ligga sked med Linda (Mhm!)
  • Göra något annat än ligga sked med Linda (Mmmhmmmm!)
  • Red Dead Redemption (PS3-spel som verkar lovely)
  • Ny TV (~50" LCD/LED med Full-HD)
  • Canal+/Säsongskortet (Om priset inte är idiothögt, vilket ryktet sagt att det ska bli... men jag har inte sett något nytt pris som är annorlunda än det var förr. Vill kunna se Brynäs i vinter!)
  • NCIS-säsong 7... (fast den finns inte än... och det dröjer ett tag till troligtvis, den släpps i USA i slutet av augusti)
  • Knight Rider-säsong 1 (Mumma!)

Läste precis att det kommer en säsong 8 och mycket troligt även fler säsonger, vilket gjorde mig mycket glad! Tydligen har samtliga skådespelare kontrakt flera år framåt (nyligen påskrivna) och serien är en av mycket få som har ökat sitt tittarantal trots att antalet säsonger nu passerat gränsen för när folk brukar börja tröttna. Men NCIS är alltså mer populärt nu än någonsin! <3

Ironiskt!

Igår var jag jättesugen på en Italian B.M.T med extra kött och extra ost...
Det var egentligen det enda jag visste att jag ville göra i Gävle faktiskt.
Snopet då när jag först tassar in på Gallerian Nian och inser att Subban bytts ut mot något franskt som tydligen uttalas gu'te.

Jag gick förvirrat förbi och kände mig... :|
Tittade lite på PS3-spel och fastnade för ett, Red Dead Redemption, men det var dyrt och jag tänkte istället att jag kollar Media Markt i Valbo! Där är det ju oftast så billigt att allt annat känns puckat!
Men fick känna mig puckad ändå eftersom spelet inte fanns!
Det är väl för att det är samma skapare som av GTA (Rockstar Games), och de spelen är inte så uppskattade i Tyskland! (Läs: förbjudna)

Men men! Jag hittade Starcraft 2 istället!

Nu väntar jag på de 37mm regn som ska komma idag! Whoopaah!

Är lite sad

Hmm, ja, lite sad är jag!

Jag tycker NCIS är toookbra! Och det gäller fortfarande, minst lika mycket som tidigare. En bidragande orsak är väl att det berör mig väldigt mycket. Och hur kan det göra det kan man fråga sig? Det har lite att göra med en liten indelning mamma gjorde för någon vecka sedan när vi tittade på ett avsnitt. Hon letade likheter mellan oss i familjen och de olika karaktärerna, och resultatet blev följande:

Mamma - Gibbs
Pappa - Ducky
Bror - DiNozzo
Jag - McGee

Och jag är beredd att hålla med till ganska stor del. Men när jag tittar på serien är det inte McGee jag känner igen mig mest i, det är DiNozzo. Det kan jag inte stå för hela tiden... för han har stunder som jag åtminstone ser som nästan den raka motsatsen av hur jag fungerar. Menar då mest när han drygar med McGee, att dryga så är inte min kopp te.

Men det som jag däremot känner igen mig i är hans lojalitet och känsla. Det låter skitlöjligt att jämföra såhär, men ja, när DiNozzo hamnar i knepiga situationer berör det mig. Med knepiga menar jag... situationer då han får problem att hantera. Något som är genomgående för serien från dagen Ziva kliver in på NCIS-högkvarteret är stämningen mellan de två. Det går i vågor, men när man som mest tror att de tappat intresset eller inte visat det på ett tag så får man sig en omgång igen och hoppet tänds åter.

Det är dock ingen situation som stämmer för mig (precis som det mesta egentligen... men jag fokuserar på det som berör), för jag har redan henne. Hon heter dock lika mycket Ziva som jag heter DiNozzo!



Nåja, nog om flummigt tv-serieprat!

Det var naturligtvis inte bara inslag i NCIS som gör mig sad... nej, det beror mest på att Ludde mår inte bra... (för vilken gång i ordningen?)
Det har kommit blod i hans avföring de senaste dagarna tydligen. Imorgon kl 08 ska han till en veterinär och kollas upp...

Behöver jag skriva vad som oroar mig? Antagligen inte... :(

Jag känner känslan komma krypande... känslan jag var rädd för när jag flyttade till Växjö. Jag höll mig från honom så mycket som jag kunde då, jag ville inte bli för bra vän med honom innan jag flyttade. Jag var visserligen rädd för hundar och så även för honom inledningsvis. Men när jag kom hem från Växjö över julen så var jag bara så glad att se honom! Jag var inte rädd och från den dagen så... fear no more!

Sen flyttade jag hem och har sedan dess inte gjort det minsta för att undvika honom. Han är lite skällig, han är lite snokig, han tigger mer än vad som är okej och han äter allt han kommer åt (som han inte borde). Men han är Ludde! Sångaren Ludde! "Klia-bakom-örat-till-han-välter-och-lägger-sig-på-ryggen"-Ludde... Ludde som likt Rain man blir jättekinkig och tydligt påminner pappa om att han ska ut och gå någon gång mellan 18:45 och 19:30.

Det är en av sakerna som skrämmer mig med djur, eller egentligen främst hundar. Fiskar och liknande... hmm, är iofs svåra för mig att jämföra med eftersom de dog så fort efter jag fått dem... men ändå! Not the same! Men ja, när dagen kommer för de att... kila vidare! När det är slutviftat på svansen... :(

Det är kärlek på ett vis. När det är slut, då inser man precis som ett passerat förhållande hur mycket personen betytt. Desto bättre det varit, desto jobbigare blir det... (ingen regel utan undantag dock... men det stämmer oftast tycker jag)

Det är på ett sätt självplågeri att ha husdjur... all glädje och tid av lyckliga minnen knölas ihop till en intensiv boll av ledsamhet som slår över som en tsunami. Aj! Det gör ont! :( Även om det inte har hänt än... det kan ju faktiskt gå bra och sådär. Men faktum kvarstår... en dag är det slut! Och det kommer vara lika jobbigt oavsett när.

Tankarna på det här för ju oundvikligt tankarna till dagen då Balder... ja...
Med tanke på hur förtjust jag är i honom, och han ska tydligen besvara det rätt bra vad jag hört... nej, usch. Don't wanna go there... :(



En positiv sak dock! Även om jag är översköljd av det här just nu och inte riktigt kan glädja mig så mycket som jag skulle vilja just nu. När jag kom hem från päronen nu på kvällen såg jag följande:

Tada!


Sovdags strax!

Sitter och slötittar på En prins i New York. Mysig film!

Eddie Murphy är underskattad! Nu börjar han väl bli lite till åren, men han har gjort en del filmer jag gillar.

Han är fortfarande grymt bra som åsnan i Shrek-filmerna! ;)

Men ja, sovdags snart!

Imorgon blir det en ensam förmiddag på jobbet, men resten av veckan har jag sällskap! Det blir bättre! Fast med lite tur tittar Cicci förbi med elbilen och glass under morgondagen, det har hon sagt att hon ska göra resten av veckan i alla fall. Höjdpunkten annars blir en matlåda med lax och pasta! Woh!

Och imorgon kommer päronen hem! Ska dit och äta på kvällen och titta på pics från deras resa till Gotland... och bror fyller år! Så jag måste köpa något fint till honom också! Passande nog så har han återupptagit sitt WoW-spelande igen, men jag tror inte han fyllde på speltid innan han åkte (varför skulle han när han vet att en vecka går bort liksom...) Så det blir nog speltid och... något mer som jag förhoppningsvis hittar efter jobbet innan jag åker dit! :)

Tada!


Hasselhoff!

Jag tror jag måste beställa DVD-box med Knight Rider... det är så hemskt bra när jag väl prickar in rätt kanal vid rätt tillfälle vid TV:n.

David Hasselhoff

Nu är det snart helg!

Ett ensamt eftermiddagsskift återstår. Sen är det helg! Jag vet inte riktigt vad jag ska göra dock.

Ska man tro rapporterna om hur vädret ska bli så kommer inget regn, även om jag hoppas på det.
Vill sitta inne och spela Final Fantasy 7 och bara softa! Kanske köpa en kebabtallrik och gå någon promenad!
Eftersom jag inte har något vänskapligt inplanerat så blir det till att ägna hela helgen åt mig själv. Och det kan ju vara trevligt!



Mamma, pappa och bror kommer hem på måndag, så då blir det väl antagligen ett besök dit, eftersom jag jobbar förmiddag och allt. Blir fint!

Och bara två veckor kvar till det är dags för mig att åka ner till Göteborg... för första gången på länge... och antagligen även sista gången på... ett tag med! Så det blir till att göra det bästa av det! Men det blir nog bra!


För att citera Jack Sparrow

"I love this song!" (även om jag inte syftar på samma sång som honom)
It's fucking ass-good!

Amanda Jenssen – Borderline

I can't remember a word they said
With my shrink in Bahamas resting his head
Newlywed, go to bed
Conversation with the laundry machine
I'm tired now, don't be mean
Make me fit, make me clean

'Cause we're running out of time and I'm losing my mind
They said I would be fine but I'm never fine
We're running out of time 'cause I'm losing my mind
And where are you?

'Cause I don't know where I should go
Darling
I am borderline
Thought things would change, but I'm deranged
It's just another Saturday night
Come watch me drown and get what's left at the lost and found

Four AM, did I lock the door?
I always miss you but I'm never sure how you feel
Is there more?
The monster that sub-let my head
is making new friends under the bed
"I'll make it stop", that's what you said

But we're running out of time 'cause I'm losing my mind
They said I would be fine but I'm never fine
We're running out of time 'cause I'm losing my mind
And where are you?

'Cause I don't know where I should go
Darling
I am borderline
Thought things would change, but I'm deranged
It's just another Saturday night
Come watch me drown and get what's left at the lost and found
Watch me drown
You'll get what's left at the lost and found

Allt är på gott och ont

Om två timmar börjar jag jobba. Eftermiddagskift är inte min kopp te eftersom man bara går och väntar på att jobbet ska börja, samtidigt som man kommer hem alldeles för sent för att kunna göra något vettigt.

Men idag känns det inte så farligt. Jag hoppas det ska gå bra att jobba ensam med en sommarjobbare. Hon verkar trevlig och det är nästan viktigast, att den man jobbar med inte är helt efterbliven. Men samtidigt är jag lite orolig för att ryktet om att hon kan vara slarvig och prata i telefon en del ska stämma. Det jag kan göra är att köra på för allt vad mitt samvete håller för i alla fall. Antagligen en kompromiss av de två jag jobbat med nu innan. Två Duracell-kaniner och en... vars batteri behöver laddas ofta.

Och Linda bara sover och sover :@

Idag åker min familj till Gotland. Allihop! Mamma, pappa, bror och the doggies! Ludde och Balder!
Det känns... lite sorgligt att inte vara med själv! Jag har alltid varit med förr... åtminstone när bror varit med! Mamma och pappa har ju åkt själv till Portugal och Kroatien utan oss, och då har det ju varit en sak. Men ja, nu ska de tillbaka till raukarna, där vi alla var för 13-14 år sedan...
De kommer nog få det väldigt mysigt! Det tror jag! Jag hade ändå inte kunnat hälsa på under den här veckan när jag jobbar som jag gör, på så sätt blir det ju ingen större skillnad.

Men det hela kommer ner till meningen med livet. Eller rättade sagt, min mening i alla fall. Alla har väl någon gång frågat sig vad den är. Vissa letar ett generellt svar för alla människor... och då tror jag att man kan få leta hela livet utan att hitta något. Letar man däremot för sin egen del har man nog större chans att hitta rätt. Min mening har jag hittat och den kan ingen ta ifrån mig. Att leva på det sätt som får mig att må så bra jag kan må, samtidigt som jag försöker sprida det till de som betyder mycket för mig. Att bara må bra själv fungerar inte. Den cirkeln av att må bra och att få andra att må bra är det jag behöver.

3D-Shrek var fin!

Som rubriken lyder! En mycket fin film var det!
Den första riktiga 3D-filmen jag sett. En häftig upplevelse!

Sen kan jag inte låta bli att tänka på hur otroligt bra vänner jag har! Det är skamligt hur sällan jag träffar vissa dock! En bidragande orsak är förstås att de inte är tillgängliga jämt av olika anledningar (avstånd, jobb, skola... osv)

Jag är en kräsen person och gillar ofta de jag gillar mycket, medan jag samtidigt stör mig på folk jag inte tycker om. Idiotiska uttalanden och skitsnack kan dömma en person helt!

Har på senare tid även märkt att jag får dåligt samvete av "konstiga anledningar". Eller ja, inte konstiga för mig, men antagligen konstiga för de flesta som vet på ett ungefär vad det gäller!

Btw, berättade för mamma att Linda ska flytta in om ett tag och det mottogs bra (med lite väntad "tänk på ditt och datt" á la förälder!) Men det var fint!

Och jo, apropå igår! Det var galet med folk ute sent igår. Det kändes som att vara utomlands! Värmen gjorde sitt med! För en gångs skull var den något bra! Det brukar kunna vara kyligt efter bio annars. Solen är påväg ner och sånt, men igår var det perfekt! Det var bara skönt att vänta på bussen nu, istället för att stå och frysa som brukar vara melodin som gäller!

Sad moment

Jag är nog överdrivet sentimental när det kommer till mycket. Eller överdrivet och överdrivet... men jag har lätt för att bli det.

Det måste betyda att jag har varit med om mycket/förknippar mycket saker med bra och fina saker som kan göra mig ledsen nu. Eftersom jag ogärna vill släppa taget om dessa saker.

Ett för många mycket patetiskt ämne är antagligen det som nu kommer...
Min beslutsångest när jag ska radera en WoW-karaktär...
Inte vilken som helst... utan min första! Bara för att jag vill göra en töntig druid... jag borde skämmas! Vad ska jag med en ny char till? :(

Här fastnade jag...

Avklädd, med allt gear sålt och pengarna skickat till nyare skapelser... ärligt talat... vem fan skulle bry sig? Det är bara att skriva DELETE och trycka Okay, sen är Heiloh borta... till förmån för en druid som antagligen får ett töntigt namn. Varför bryr jag mig? Jag vill skriva DELETE och trycka Okay bara för att jag tycker det är lite löjligt att jag känner såhär, samtidigt som jag inte vill ändra på mig, utan vara stolt över att jag är som jag är. Det känns fel... :( *loggar in igen och kollar om grejerna överhuvudtaget går att köpa tillbaka från vendor*

Edit: Svar... just nu går det! Men inte hur länge som helst! :(

Jag = Gnällig bitterfitta?

Ja, klart jag är en gnällfitta!

Håller på att flyta bort i värmen! Svettas är oundvikligt när bara vädret i sig gör en svettig, lägg därtill ett svettigt jobb i allmänhet!

Jag är dock ovanligt odeppig för att vara nyvaken! Även om jag försökte vara lite ledsen över att jag saknar att åka på familjesemestrar och sånt. Klart jag blir ledsen om jag tänker på det... det är ju trots allt mycket mysiga saker som varit! Även om jag ibland känt mig väldigt otacksam! :/

Men nu är det egentligen för varmt att bry sig! Orkar inte :(
Orkar inte fokusera!

Minns fina semestrar från Smögen på bästkusten! Från öland och gotland... från vulkanön Santorini, Grekland. Åren passerar fort! Blotta tanken på hur mitt liv såg ut då, hur mina föräldrars liv såg ut då! Och kanske inte minst, hur värdefull den tiden var för dem, även om jag själv (antagligen precis som alla tonåringar, även om det inte ursäktar något) inte förstod hur tacksam jag skulle varit redan då!

Bättre sent än aldrig att inse! Men det tröstar föga när jag tänker på det!

Jag tror jag hatar tid... i alla fall att den är så skoningslös! "Tiden läker alla sår" , jovisst! Blir man dement så! Annars kan man få vänta livet ut! Sånt man helst vill glömma borde ju dock vara svårast att släppa, just eftersom man måste veta vad man ska glömma också! Och det man gelst vill glömma är ju antagligen något som gör sig påmint ofta, eller åtminstone gjort ett stort avtryck! Och så länge man minns det man vill glömma så har man ju inte glömt, men sen när man glömmer, då är det ju för att det inte är viktigt att det försvinner längre! Eller?

Jag blir galen!

Det här vädret är en plåga! Det är inte skönt när det är för kallt... men måste det vara så varmt att det inte går att komma undan skiten? :(

På jobbet har det varit mellan 28 och 31 grader de senaste veckorna och det blir svettigt. Och svettigt är det ändå, utan att lokalen är kokhet. Folk svimmade av vätskebrist idag, inte i min närhet, men på andra ställen i lokalen.

Flödeschefen gick runt och kollade läget och såg till att vi drack ordentligt. Snällt!

Har lagrat i kylen med yoghurt. Att äta något annat än kalla saker nu går i princip inte. Det är skönt med något svalkande!

Usch, nåja, det kommer förhoppningsvis lite åska och regn hit snart. Då blir jag glad som få!

Och GRATTIS LINDA TILL DET FINA ANTAGNINGSBESKEDET!

Jag tjatar vidare!

Ett till inlägg om musik! Musik är bra!

Det blir ingen lång historia men jag kände för att göra en liten lista. Hur det aktuella läget ser ut och sådär. Vad som får min musikaliska båt att flyta för stunden!

Amanda Jenssen – Borderline

Och här kom jag på att nej, det blir inte musik för NU! Det blir musik från FÖRR! (och ett aningen längre inlägg än jag först tänkt :$)

Låtar som har satt betydelsefulla spår närmare bestämt! Och först ut är ingen mindre än The Offspring – Pretty Fly (For A White Guy). Hörde den första gången i 6:an när vi höll i ett disco för att samla pengar till vår skolresa till Stockholm. Den är för mig en symbol för när min musiksmak började bli min egen! Innan hade jag väl varit och nosat på annan musik, men mest lyssnat på det alla andra lyssnat på och inte riktigt haft en egen smak.

The Offspring i allmänhet blev väl tillsammans med Linkin Park banden som speglade min högstadietid. Metallicas skiva S&M var den första "rebelliska" skivan jag köpte (minns att mamma suckade högt i bilen till Valbo). Jag hade blivit kär i Nothing else matters på... det där programmet som gick på SVT där det var någon topplista med musik... (Voxpop nosade Linda upp att det hette, tack! :* )

Sen följde som sagt Linkin Park som blev ytterligare ett steg åt det stundtals väldigt skrika hållet som... inte uppskattades så mycket i hemmet! Dock lyssnades det inte så mycket hemma, utan mest i min CD-freestyle som jag använde flitigt under högstadiet. Jag var en aning asocial... lite då och då när jag tänker efter! Men jag gick undan när jag kände för det, och satt och gjorde det alla andra gjorde ibland med. Men det var fint att sätta sig i ett hörn i skåprummet och bara lyssna en stund.

På gymnasiet övergick musiken mycket till Blindside, Blindside – Pitiful från NHL 2003 var boven. Sedan har det gått som det har gått!

När jag ändå är inne på tillbakablickar kan jag inte låta bli att komma att tänka på min mystiskt försvunna mobil! Jag vet att jag aldrig skulle slänga den, lika mycket som jag vet att jag aldrig sålt den. Slutsats: Den finns någonstans! Den var så häftig! Alla satt där med sin Nokia/Samsung/Sagem/Sony Ericsson... men inte jag! Jag vet inte var den är... men jag ska hitta den! Någonstans ligger den begravd!

Qtek 8080 (Qtek bytte senare namn och är numer HTC)


NCIS är bästa serien! (imo)

Det är bara ett konstaterande! Ingen serie kan ställa upp en bättre grupp skådespelare på spelplanen!

Sen att det kan finnas en serie med någon som Johnny Depp som lyfter och gör en hel film/serie bra genom att bara existera i den är en annan sak. Men här snackar vi ändå bara übersköna personer! T.o.m. Leon är rätt okej!

Men ja, nu tänkte jag faktiskt inte främst på att serien i sig, utan hur några av dem med sin SÅNG räddat mig från att inte veta vad jag ska lyssna på i musikväg!

Cote de Pablo (Ziva) sjunger en låt som heter Temptation, som är rätt behaglig att lyssna på (även om det stör mig en del att halva låten är på franska...).

Pauley Perrette (Abby) bidrar med en låt som heter Fear, som jag inte kan låta bli att gilla. Lite väl enkla rim i texten som gör att den känns lite simpel, men musiken och refrängen är riktigt meddragande!

Även Michael Weatherly (Tony) har spelat in musik, flera låtar faktiskt! Han spelar dock en ganska muppig musik! Det var i alla fall intrycket av första låten jag hörde. Har inte fastnat riktigt. Men han är bra ändå!

Här kommer länkar!


Ny design!

Sådärja!

Nu känns det lite bättre. Den förra designen var hemskt tråkig och den här känns inte fullt så... hemskt tråkig!

Jag tror jag kan leva med den ett tag, med några justeringar då och då om lusten faller på!


Kom precis till en insikt...

Den här bloggen ser FÖRJÄVLIG ut! Lindrigt uttryckt!

Det är inte ofta jag skulle säga att jag tycker att JAG är det finaste med något, men jo, när det kommer till den här bloggen är det enda jag är nöjd med min tardiga bild som jag kommer ha allvarligt svårt att ge upp, oavsett bloggdesign. Men i övrigt...

Sen finns en del inlägg jag undrar vad de skrivits för. Ska nog rensa lite gamla skitinlägg och spara de som känns... okej! Och förhoppningsvis dra ihop en bloggdesign som heter duga! (den ska inte HETA duga, men den ska se mycket bättre ut... vilket i sig inte säger så mycket då det mesta ser bättre ut. Nåja, stay tuned!)


What to do today?

Hmm, det gör mig en aning rastlös att inte veta riktigt hur dagen ska se ut.

Ibland går det inte att bestämma saker i förtid, i detta fall med två vänner samtidigt som jag pratat med om att ses under veckan. Jag vet fortfarande inte riktigt hur och när... eller egentligen ens om. Men jag hoppas det löser sig på något sätt så det inte blir helt osocialt den här veckan, borträknat mina besök hem till mor och far då!

Men, jag har saker som behövs göras! Några mer lockande än andra.
  • Plocka ihop allmänt
  • Tvätta (har jag dock tänkt göra på söndag)
  • Sätta ihop hylla
  • Fixa till i garderoberna
  • Sortera allt i min datorhörna
  • Lägga allt i kartongväg på samma ställe efter mina inköp (skärmkartong, bordkartong, datorkartong och hyllkartong)
Frågan kvarstår med vad jag ska göra av mina barstolar. Någon får hemskt gärna köpa de (4 st) eller något om de är på det humöret. Annars åker de ner i förrådet och det känns ju lite synd!

Kan inte säga att de är speciellt använda. Jag har inte så flitigt med besök och har inte själv nött något nämnvärt. Nåja.

Jag ska börja plocka ihop så får jag se var motivationen tar mig. När jag gick och lade mig var jag inställd på att åka och köpa ett tennis-spel till PS3 nu det första jag gjorde. Något jag efter lite efterforskningar blev tveksam på om jag vill. Fast egentligen vill jag nog, för tennisspel är roliga, och det var någon Platinum-edition av ett spel med något år på nacken som, enligt Webhallen bara kostar 199, vilket jag tror det gör i Gävle på GameStop med! Har för mig det ligger minst ett tennisspel i deras "vi får inte skiten såld... köp den!"-låda.

Kanske för övrigt ska börja spela tennis lite lätt med bror ibland. Han spelar redan med sina kompisar. Men jag kanske kan vara med någon gång med!

Målet för mina tankar var spelet bror satt och spelade på sin dator igår. Virtua Tennis 3. Det skulle dock även kunna bli Virtua Tennis 2009 (om det kostar liknande, vilket det troligtvis inte gör) eller Top Spin 3.

Läste jämförelse mellan VT2009 och TS3 här: http://nsx-tv.blogspot.com/2009/09/comparativa-top-spin-3-vs-virtua-tennis.html
På spanska yes, men kunde inte låta bli att testa mina spanskakunskaper. Men det är inte så jääättesvårt! Även om inte allt uppfattas så... går budskapet fram i det stora hela!

Summering: De fetstilade blir de jag siktar på idag. Hörde en person på jobbet som läser mycket om psykologi och grejer. Han sa något om att man mådde bäst av att ha 1-2 saker man SKA göra varje dag, och sedan har ytterligare saker som kan ligga löst, som går att göra om man är på humör. Men inget MÅSTE. Tror det är en bra grej, förutsatt man inte ser till att samla på sig för många måsten på en gång, då blir det inte hållbart! Men många bäckar små!

Men det kan ju vara en sån sak som att... idag ska jag diska och laga mat, följt av ett kanske för att baka en kaka eller något.

Usch för buss-simulator!

Spelet i föregående inlägg var, snällt uttryckt, ETT FRUKTANSVÄRT DÅLIGT JÄVLA SKITSPEL (med fjorton minus i kanten).

Jag trodde det skulle vara lite roligt att få köra lite buss... men nej, det var det då fan inte!
Jag har slösat bort en dryg halvtimme av mitt liv på att försöka... det var inte värt det!

Inte ens en person med en stark fetisch för bussar kan gå igång på det här. Snarare bli deprimerad av hur slarvigt ALLT är.

Spelet är kanske något för dig om följande får din båt att flyta:
  • Du gillar att ha tre olika alternativ att hälsa på dina resande (snällt, neutralt och irriterat... tror jag det var, jag hörde ingen nämnvärd skillnad...)
  • Du gillar att trycka på T för att ge dem biljetten...
  • Du tycker om att höra extremt överdrivna krash-ljud varje gång du kör in i något, oavsett vad det är.
  • Du tycker tanken att på att behöva hoppa upp för trotoarkanter (om du kliver ur bussen...) verkar lockande.
  • Du gillar grafik från slutet av 90-talet.
Det som störde mig mest var nog att det verkligen inte gick att vara oseriös. Trots att hela spelet knappast kunde vara skapat mer oseriöst gjort, sett till kvalité... (ordet kvalité borde inte få nämnas i samma inlägg som spelet... men nu fick det bli så)

Höjden av löjlighet var när jag bestämde mig för att testa Campaign-läget. Där man får börja i sitt hem, i out-of-body-experience-vy. Man får ett samtal där man får höra att det finns massa jobb... YAY! (precis vad jag vill höra under en ledig vecka). Sedan, om man är jag, så springer man vilset runt och fattar inte var man ska, men snubblar till slut in i ett garage där han som ringde står. Lewis tror jag han hette.

Väl där säger han att någon buss gått sönder och man måste åka dit och kolla upp det. Sagt och gjort, jag får sätta mig i någon liten bärgningsbil med skrikig motor och fräsa iväg för glatta livet, mot bussen som jag inte brydde mig om att uppmärksamma var den stod. Istället raidade jag staden med min skrikiga bärgningsbil...

...TILL PLÖTSLIGT JAG SER EN BUSS! Med ett sånt högtidligt sken framför! (Nu i efterhand gick det upp för mig att jag antagligen skulle ställt bärgningsbilen framför och bärgat iväg bussen... men men)

Jag parkerade min bärgningsbil bredvid och ställde mig tätt intill bussen och började febrilt trycka på allt vad tangentbordet erbjuder i tangentväg för att komma in i eländet. Men mycket riktigt... bussen verkar inte vidare hel, så in kom jag inte.

Jag bestämmer mig för att det här inte var kul och sätter mig återigen i bärgningsbilen och tar maximal fart och brakar rakt in i ett staket (ett riktigt monsterstaket, för det höll), bilen flög imponerande högt och okontrollerat! Mycket imponerande faktiskt! Dock utan minsta repa och som sagt... fortfarande ett helt staket.

Vill du slösa bort tid av ditt liv, köp det här spelet! Om du verkligen gillar bussar, fortsätt åka med dem eller satsa på att bli riktig chaffis. Det här var skamligt!

Drink n' drive

Jag är en sådan rebell! Jag vet att det inte är ett dugg roligt egentligen.
Men jag funderar på att ta ett glas whiskey innan jag tar mig an mitt senaste kap på spelfronten! Nämligen...

Det bara måste vara en intressant upplevelse att köra! För ärligt talat, vem köper ett spel där man kör BUSS?

Jag kan förstå att man kör bilspel där man tävlar och håller på, där man kör över folk och skjuter vilt omkring sig. Men... "Nästa stopp: Strykjärnet" får de väl inte att resa sig/rinna till i något par underkläder?

 

Målgruppen för ett spel som detta måste vara begränsat till busschaufförer som älskar sitt jobb ohälsosamt mycket, eller möjligtvis en busschaufförs barn som vill göra det pappa eller mamma gör. Men då frågar jag mig, är det lönsamt att göra ett spel för den målgruppen? Men vad vet jag... USA är ju möjligheternas land. Det kanske är en sjuhelvetes åtgång? Maybe!

 

Nåja, det blir nog ett hederligt test först. Sen eventuellt ta en whiskey och se om resenärerna uppskattar det. Jag har kört Need for Speed Underground 2 när jag var full en gång, den gången gick det faktiskt bättre (eller ja, det gick i alla fall inte sämre) än jag normalt kör! Men sen är ju jag en sån som gärna glider längs vägräcken i tvära kurvor. Inget föredömligt körande ute i den riktiga världen!


Inaktivitet och aktivitet

Inaktivitet för att jag inte skrivit på fyra dagar, vilket på senare tid är en ganska lång tid utan blogg, även för mig som har en tendens att av misstag avliva mina bloggar med inaktivitet, och sedan få starta på ny kula för att det känns så tardigt att försöka få till något aktivt av en blogg vars senaste inlägg skrevs för 3 månader sedan. Ett så intressant inlägg att det fångar och håller kvar folks intresse trots att bloggen varit inaktiv tidigare känns inte vidare troligt. Å andra sidan är kanske inte mitt random-babbel med varierande tidsrymd mellan är något läsvärt heller... hmm.

Nåja, nu skriver jag åtminstone, det är aktivt! At least my fingers and brain agree with me!
Men det ska bli mer motion idag! Jag har bestämt mig för att ta mig an ett IRL-quest. Ett av de svårare och långsiktigare jag någonsin tagit mig an, skulle jag vilja påstå.

Bakgrunden till det hela är att jag börjar förfalla kroppsligt. Det är ingen katastrof än eller så... men varför vänta till katastrofen är ett faktum? Det kommer inte bli lättare att motionera och träna än det är nu.

Det var ingen fara under gymnasiet. Trots att jag under årskurs 2 åt i snitt 4 Delicato-bollar om dagen under en hel termin. Inte heller under min utflykt till Växjö, då jag under den andra månaden som utflygen hemifrån beställde hemköpt pizza ~15 gånger på en månad. En calzone att spara till frukost och en massiv kebabpizza (med pommes och grejer) att äta vid leveransen.

Det låter som upplagt för förfall? Don't you agree?

Men det gjorde jag inte. Tilläggas ska att jag under sista året på gymnasiet hade praktik i USA en månad med. Något som för de allra flesta skulle innebära några kilon extra att placera i flygplansstolen på vägen hem. Men nej, inte för mig. Jag kom hem FYRA KILO LÄTTARE. Jag fattade inte hur det gick till, men... det gick! "Tobbish USA-diet" kanske jag ska kalla den och skicka in till Expressen? De gillar väl sånt.

Jag kanske skulle åka dit nu och stanna två månader och försöka gå ner den vikt jag tror jag behöver. Fast egentligen handlar det inte om vikten i sig. Den är mer ett riktvärde för hur jag såg ut när... jag såg ut som jag vill se ut igen!

För ja, det fanns en gång i tiden (2004-2007 typ) då jag faktiskt fick höra att jag hade fin kropp. Men det handlar inte om vad jag får höra heller. Det handlar om att jag helt enkelt vill ha fram mina magmuskler igen, inte ha en stor. Den var bidragande orsak till att jag fångade in min första "riktiga" flickvän faktiskt! (lågstadieromans exkluderad)

Dessutom är det gränsfall att jag kan ha vissa av kläderna jag alltid sett som självklara att ha! Det är inte snyggt att ha en skjorta i small om... man i ärlighetens namn kanske borde ha medium.

Senast jag köpte shorts var det andra gången de senaste månaderna som jag var tvungen att välja 33 i midjan, istället för 32 som varit standard tidigare. Det är ingen katastrof, men det är ändå en fingervisning på en trend jag inte tycker om, och som måste åtgärdas! Amen!

För att citera Sherlock Holmes:
Never theorize before you have data. Invariably, you end up twisting facts to suit theories, instead of theories to suit facts.

Fast i mitt fall betyder det just nu att jag inte kan ändra kläderna (fakta, de har den storlek de har). Då får jag ändra min teori (mig själv) så jag passar mina kläder igen. Ganska enkel logik, ay?

Hittade en lista (googlade och den fanns på iForms hemsida) som kan vara till hjälp! Det här låter lagom! Nu blir det en sväng ut och springa, innan det blir för varmt!

  • Alla grönsaker, gärna många grova
  • Alla sorters ris
  • Potatis
  • Humus, Quinoa
  • Rismjöl
  • Hirsmjöl
  • Majsmjöl
  • Bovetemjöl
  • Hel hirs, bovete
  • Alla sorters kött och fisk
  • Ägg
  • - A-fil, Cultura, Acidophilus
  • Sojamjölk, rismjölk
  • Ekologiskt smör, ekologisk vispgrädde
  • Lin-, sesam- och solrosfrön
  • Alla sorters nötter
  • Alla matoljor
  • Choklad - välj produkter med hög kakaohalt
  • Pumpakärnor
  • Glutenfritt bröd

Okej, sådär har jag inte tänkt... men det verkar vara en episk film! xD


LOTRO - värt ett försök!

Hittade en mystisk länk någonstans där jag hittade en nedladdning av spelet Lord of the Rings Online.

Nu pratar vi en laglig nedladdning, eftersom spelet är både gratis att ladda hem och att spela. Och nog ser det rätt trevligt ut. Och jag är en sån som kan njuta bara av att resa runt. Det händer ibland i WoW att jag känner "åh, där är det rätt trevligt att vara... ska nog dit nu" av ingen speciell vettig anledning, annat än att jag vill vara där lite. Billigare än att åka till Grekland eller Italien... eller whatever IRL.

Gandalf


Hobbiton

Det ser bra ut tycker jag. Även om sättet gubbarna rör sig känns lite... skumt utifrån det jag sett på YouTube. Det är som att jämföra CS med Battlefield, är man van med CS känns Battlefield jättekonstigt och guppigt. Samma sak med WoW och det här. I WoW rör man sig ganska platt (om man inte sitter på ett mount... *host* TROLL PÅ RAPTOR *host*), medan i LOTRO är det lite annorlunda. Men det är nog bara en vanesak. Det är värt ett försök iaf.

Man kan skapa en dvärg (bara kille), en människa, en hob eller en alv, som samtliga kan vara båda könen.

Sen kanske man kan skapa onda saker med... det vet jag inte... har inte forskat så noga. Men av det jag såg var det bara "snälla" raser som gick att vara.

Har i detta nu tankat hem 82% av de 10Gb installationen är på. Den får väl stå på inatt så kan jag stänga av datorn imorgon innan jag rör mig till jobbet. Väl hemma sen blir det väl ett test för att... nej, nu ljög jag! När jag kommer hem ska jag duscha, sen bli hämtad och bror för att tas med hem till päronen för att äta grillad rostbiff med klyftpotatis och grejer! Så... senare på kvällen ska jag testa! :$

"Morgonstånd är guld i mun"

Så är det! Det är guld att ha sitt morgonstånd i en mun (inte vilken som helst, givetvis!)! Men nu var det inte det jag skulle skriva om ju...

Bra minnen tänkte jag skriva om. Jag försöker ju alltid, ALLTID göra det bästa situationer tillåter, oftast med ett positivt resultat!

Men allt är inte guld och Marabou Mjölkchoklad.

Bra minnen är fina att minnas. Men också lätta att bli emo/få åldersnoja/ångest av om det vill sig illa. Det betyder inte på något sätt att nuet är dåligt, utan snarare... att det var väldigt bra en gång. En viss längtan tillbaka ibland betyder inte att nuet inte är bättre heller, men lokalt just när jag minns så ligger ju allt fokus på minnet och inte på nuet. Sen går inte minnen att jämföra tycker jag. Ett bra minne är ett bra minne! Vissa finns alltid nära, andra gör sig påminda mer sällan.

Frågan är: Om det fortsätter att byggas på den här raden av bra minnen, hur kommer det kännas om 10 år med ännu fler minnen och ännu mer åldersnoja?

Jag tror jag ska börja skriva ner mina bästa/finaste minnen, dock bara för egen del och inte flasha här! (I'm sorry!)

Det kan vara kul att ha och titta på senare! Jag har begränsat minne trots allt!

Och om innan sommaren är slut KAN jag ha sambo! Fancy that!

Skriva en saga

Ja, det är något jag funderar på.

Länge har jag velat skriva en fucking bok (som i en novell på massa sidor). Men jag tror inte riktigt det är det lättaste för en person som jag som knappt skriver något om jag inte måste... och det var ett tag sedan det fanns ett måste på området. Skoltiden är förbi... ska jag skriva nu, då är det helt upp till mig.

Tanken som slog mig när jag funderade på en kortare saga, var någon form av blandning av böckerna som förkortar riktiga böcker i 3-4 serierutor, och en barnbok, oooch en gammal bok. Nu kommer det inte bli riktigt så. Men lek med tanken att vi tar boken 1984, skriver den i förkortad version, på ett förenklat sätt, men där budskapet är ungefär detsamma som i originalboken.

Även om jag inte tänker göra precis på det sättet, så öppnade det upp mitt huvud lite och jag tror jag kommer ha lättare för att få till en potentiell historia om jag börjar så... och sedan bygger på allt eftersom!

Kan det fungera? Mhm? Ja, klart det kan!


Affirmation

Älskar den här texten! Den är finfin!


Savage Garden - Affirmation

I believe the sun should never set upon an argument
I believe we place our happiness in other people's hands
I believe that junk food tastes so good because it's bad for you
I believe your parents did the best job they knew how to do
I believe that beauty magazines promote low self esteem
I believe I'm loved when I'm completely by myself alone

I believe in Karma what you give is what you get returned

I believe you can't appreciate real love 'til you've been burned
I believe the grass is no more greener on the other side
I believe you don't know what you've got until you say goodbye

I believe you can't control or choose your sexuality

I believe that trust is more important than monogamy
I believe your most attractive features are your heart and soul
I believe that family is worth more than money or gold
I believe the struggle for financial freedom is unfair
I believe the only ones who disagree are millionaires

I believe in Karma what you give is what you get returned

I believe you can't appreciate real love 'til you've been burned
I believe the grass is no more greener on the other side
I believe you don't know what you've got until you say goodbye

I believe forgiveness is the key to your own happiness

I believe that wedded bliss negates the need to be undressed
I believe that God does not endorse tv evangelists
I believe in love surviving death into eternity

I believe in Karma what you give is what you get returned

I believe you can't appreciate real love 'til you've been burned
I believe the grass is no more greener on the other side
I believe you don't know what you've got until you say goodbye(Repeat 2)
Until you say goodbye
Oh no no no no no ( Repeats itself many times fading)

RSS 2.0