To do!

Jag behöver en To Do-lista... därför gör jag en sån!

  1. Tvätta - Tvättade bara underkläder och badlakan senast, behöver tvätta annat skit!
  2. Köpa batterier! - AA närmare bestämt! Både mina GH-trummor och gitarren är oanvändbara nu! Fail!
  3. Städa - Behövs alltid!
  4. Söka jobb! - Fortsätta titta... det måste ju dyka upp något jag kan söka!
BLÖH! Jag vill ha ett jobb! Ge mig! (så länge de inte innefattar försäljning eller vård... eller onödigt mycket kontakt med externa människor)

Läs min blogg...

JAG DRICKER JU COCA COLA OCH VITAMIN WELLS! :(

Läser ni inte det här, då är ni ena jävla hyndor! :( :(

Fuck you all som inte läser! :@ ( :@ :@ :@ )


Vill skriva, ska skriva!

Skriva som i att skriva en bok! Fast givetvis ska det bloggas flitigare med! Ibland blir det lite för tyst, jag menar, nu har jag inte ens bloggat om... "det där tv-programmet" i fredags!

Nu sitter jag och tittar på Två Tornen och funderar på hur jag ska lägga upp den kommande veckan. Jag känner att jag blivit lite duktigare med saker, men det kan fortfarande bli mycket bättre. Mindre datortid och mer... fokus på att göra saker, promenera, måla, skriva och sånt... och söka jobb! Givetvis! Diska, städa och laga mat med!

Innebandylivet har ju dragit igång igen och jag hoppas jag är pigg nog att träna imorrn. Jag hoppas det... även om det skulle ha sina fördelar om jag känner mig krasslig. Då kan jag nämligen se klart hela Luleå - Brynäs... den som lever får se imorrn!

Ouppmärksam är vad jag är!

Ja, igår kom chocken! Jag kände mig inte helt pigg när jag anlände hem från päronen efter hockeyn på kvällen. Som tur var vann Brynäs och det var väl också avgörande för min hälsa.

Men, till chocken! (ja, det här är en chock i betydligt mer... chockad bemärkelse än de som Aftonbladet och Expressen hänvisar till när det är en troschock... som oftast bara innebär att om man någon gång under ett dansnummer i Let's Dance råkar kunna hitta en stillbild där trosorna syns, then voilá! Den kommer pryda framsidan, om det inte finns en hysteri om ett influensavaccin som går före då. Snart kommer säkert... vaccinchocken också... tårta på tårta!)

Jag skulle gå på toa, siktet (nej, inte skiten... fast ja, delvis det med iofs) var inställt på att lugna mig med att läsa det senaste (otroligt... obeskrivligt snygga... väldigt rosa) numret av Super Play. Jag hoppades hitta något om något nytt spel som jag med min a-kassa visserligen inte ens har råd med... men som jag åtminstone kan drömma om, samt ställa mig frågan som jag alltid kollar först när jag öppnat tidningen. Är Tove med den här månaden?

Jag vet inte varför det blivit så, kanske just för att hon kommmit och gått lite och som mer eller mindre ensam skribent av det kvinnliga könet har det fallit sig naturligt att lägga lite krut på att läsa det hon skrivit, när hon skrivit.

Nu händer det... eller hände såklart att alla klämmer... klämde ur sig mästerliga recensioner i varju nummer. Men Tove, Mr.Gill och Herr Högberg har varit mina personliga favoriter.

Det som alltså hänt var, att det som låg framför mig på toagolvet visade sig vara det sista numret av Super Play! /sadface /cry /...mållös

Jag undrar vad som händer nu... jag tror inte min prenumeration är slut... jag hoppas den inte är det... jag hoppas det här är ett dåligt skämt och att det kommer ett nummer i november som skrattar åt det dåliga skämtet att tidningen inte längre kommer finnas kvar! Dock känns det inte vidare sannolikt. (/sadface igen)

Jag hoppas det kommer något nytt i alla fall, helst med någon i skaran av skribenter jag föredrar liiite framför övriga.

Tittade i det näst sista numret och kollade för att se vad det stod att nästa nummer skulle innehålla... och där var det ju ganska tydligt. Som så skön som tidningen trots allt var så avslutades sista numret med just det också, vad som kommer i nästa nummer... en tom sida! Lika skönt som tragiskt, mer tragiskt t.o.m!

Ge mig något nytt nu. Min spontana reaktion på ovanstående? Jag fick den tokiga idéen att adda Tove och Michael på Facebook. Jonas glömde jag (förlåt, han lär väl dock aldrig läsa det här ändå), förmodligen kommer jag adda honom med en dag när... jag med mina arbetslösa fingrar känner mig social nog att adda honom. (Vill ju hänga med lite och se vad som händer nu när de inte skribentar mer... och spela NHL 10 mot Mr.Gill! :$)

EDIT: (innan originalinlägget ens postats) Var in på SP:s hemsida och tittade runt lite. Hittade skribent- och redaktionsbloggar och den första jag tittade in i föll sig att bli Mats Nylund... nu gillar jag Mats! *länka till hans blogg* Där finns för övrigt en bild på det sista omslaget!

http://www.superplay.se/bloggar/mats_nylund/p=20084

Jag är lite kristen!

Ja, det gick precis upp för mig! En viss bror till ett ex sa en gång något i stil med att man inte behöver leva efter allt en religion står för för att vara, t.ex. kristen. Självklart är det så. Annars vore inte många religiösa, då man måste välja vissa bitar.

Förmodligen finns mer "kristna bitar" i mig än jag själv håller ordning på eller bryr mig om.

Men jag vill i alla fall snylta lite på kristenheten med mitt lyssnande på Flyleaf som trots allt är ett kristet, men ändå, fruktansvärt bra band som jag inte skulle vilja vara utan! Så ja, jag är lite kristen för att jag tycker Flyleaf kanske är det bästa som finns i musikväg nu (delat med Buckethead vissa stunder... och Final Fantasy 7-soundtrack!).

Bara för att undersöka hur mycket kristet tjofräs det finns i deras låtar så måste jag citera lite och se om det finns något där! I en låt vet jag, så jag börjar med den!

Från Cassie:
"Do you believe in God?" 
Written on the bullet
Say yes to pull the trigger
Do you believe in God?
Written on the bullet
And Cassie pulled the trigger

Från Fully alive:
All my complaints shrink to nothing
I’m ashamed of all my somethings
She’s glad for one day of comfort
Only because she has suffered


Från Perfect:
I tried to kill you
You tried to save me

You save me
You save me
You save me
You save me

Den sista tycker jag faktiskt är rätt bra. Det är inte till musikens fördel att den handlar om sånt den handlar om. Men jag har ju åtminstone inte problemet att jag tänker på det hela tiden som en person med engelska som modersmål gör. Jag vet själv hur omöjligt det är att bortse från en svensk text i en låt. Men i det här fallet kan jag lyssna på sången och musiken som en helhet jag gillar. Sen om de sjunger om lidande och att Gud fixar biffen får jag leva med. Det är nog utöver julen det enda religiösa jag frivilligt utsätter mig för!

1. Jul
2. Flyleaf
3. Lucia

Runt jul kan det t.o.m. vara nice att gå till kyrkan, sån stämningsmänniska är jag! Det kan vara mysigt!


WoW börjar förlora sin charm

Det behöver inte vara något dåligt visserligen. Men jag kan inte låta bli att sakna tiden då man faktiskt hade lite spelare runt sig när man gjorde quest på låg level.

Som det är nu är man allt som oftast helt ensam med en massa mobs. Alla toklevlar till 80, och väl där så blir det instanser, instanser och åter instanser. Visst är instanser kul, jag gillar det själv mycket. Men det är delvis för att det just är så otroligt livlöst på alla ställen utom i städerna.

Träffar man på någon motståndare när man är ute och tassar med sin lvl 20 kan man ge sig fan på att den man träffar är 80, för 80% av alla karaktärer man ser verkar vara 80.

Att få ihop en grupp till en instans i Azeroth är mer eller mindre omöjligt. Det finns inga healers, det finns inga tanks, det finns knappt dps att hitta om man vill gå Zul'Farrak eller ens SM eller Razorfen Down. Vill man gå ska man helst vara minst 3 pers som känner varandra, och med lite tur hitta det som behövs för att gruppen ska fungera. För enkelhetens skull är det bra att känna/vara en healer eller tank, för sånt är mer eller mindre omöjligt att hitta.

Charmen med att ta sig upp i levlarna försvinner när man inte får njuta av alla moment, eftersom det är så bråttom för alla att ta sig upp att ingen stannar upp och njuter det minsta.

Nåja, ett whine-inlägg om att WoW är ocharmigt, vem hade trott det? O_O

Döööden!

Att jag inte tränat kondition (eller annan träning heller egentligen... mer än... ja... :$) på typ... 2 år märktes idag!
Det vankades första innebandyträningen på ~2 år och jag var minst sagt ringrostig! Matchen på träningen slutade till slut med 14-13 seger (jag reducerade till 2-1, sen blev det inget mer).

En svängig tillställning som vid flera tillfällen såg riktigt mörkt ut. Men spelare med bättre vinnarskalle och KONDITION lyckades vända både på ett 2-8 underläge och ett 10-13 underläge till seger som sagt.

Det kändes som jag bytte nästan direkt när jag kom in, och de gånger jag var inne längre kändes det som jag skulle spy, mer eller mindre.

Men det var roligt att komma igång igen, roligt att träffa lite folk och det verkar vara ett skönt gäng! Hur träningsvärken kommer att vara imorgon vågar jag knappt tänka på. Det känns inte så mycket nu, men jag vet av erfarenhet att när det känns på det sättet brukar helvetet vänta bakom hörnet!

Nu blir det tandborstning och sen sova! Det var längesedan jag var såhär trött!

Innebandy is on!


"Världens kanske viktigaste information"

Precis så stod det på ett häfte jag fick hem häromdagen! Vad det gällde? Vaccination mot svininfluensan såklart!

Jag kan inte hjälpa det, förmodligen beror informationens utformning på flera saker, men vore det inte för att jag tror just det, hade jag nästan trott att någon vill lura i oss det här vaccinet av en annan anledning än som anges.

Jag har astma och är därmed en av de som har rätt att vaccinera mig före andra eftersom jag tillhör en "riskgrupp".

Det finns redan konspirationsteorier om vaccinet och själv är jag egentligen ganska anti mot såna saker. Kanske har jag sett On her majestys secret service för många gånger som får för mig att vissa sjukdomar som uppkommer för att någon vill det.

Det går att kalla det att vara paranoid kanske, att inte utesluta att när alla vaccinerat sig efter en såhär uppstressad hype av hur farlig svininfluensan kan vara, kan innehålla något som gör oss känslig mot något annat istället, eller något som märks först en viss tid efter man tagit vaccinet, inte vet jag. Tar jag vaccinet är det väl främst för att mamma oroar sig eftersom jag som sagt tillhör en riskgrupp och det därför ska vara extra viktigt.

Men jag tror ändå det hela är överskattat. Influensor kommer och influensor går, sen kan man krydda de med häftiga namn, man kan sätta "fågel" framför... eller som nu "svin"

Vad blir det härnest? "Fiskinfluensan"? Eller för ännu större skrämselfaktor... "damminfluensan" eller "vatteninfluensan". Folk skulle bli städmissbrukare för att hålla influensan som sprids via damm borta, eller dö av uttorkning eftersom allt som innehåller vatten och vätska kan smitta! Dammsugar- och moppförsäljarna skulle jubla! WHOOPAAH!


Voddler i min ägo!

Det var några dagar sedan nu, men min efterlängtade invite kom äntligen och då är frågan; hur har jag utnyttjat detta?

Svaret är något tragiskt, inte alls i princip! Jag har provkollat lite på Apocalypto i undersökande syfte. Något seriöst "se på film"-försök har det inte blivit. För att det ska bli av måste jag nog ta med datorn till sängen och ligga där och titta, och dessutom i tid. Under dagen sitter jag hellre i soffan, vid tv:n och tittar, samtidigt som jag chattar vid datorn. Att dra Voddler i fullscreen lämpar sig inte om man vill chatta aktivt på MSN, it's that simple!

Nåja, någon natt blir det! Och tack till Linda som påminde mig om det hela! Annars vet man aldrig när det blivit av! <3


Idol... ja, jag skriver om Idol! -.-

Det är väl min kärlek till att kritisera saker utifrån mitt perspektiv som drar mig till att titta på Idol antar jag. Det jag vet är att det inte har något att göra med att jag vill kunna prata med folk om det, för att så att säga "hänga med". Nej, det är den lilla kritikern i mig som tittar fram och delar ut lite positiv kritik hit och lite... mindre positiv kritik dit!

Idag var det ju speciellt med Michael Jackson-tema! Troligtvis det bästa temat som varit och kommer vara, åtminstone fram till det årliga rocktemat dyker upp.

Bäst idag
1. Reza - Överlägsen skulle jag vilja säga! Hon var nära Michaels sound, utan att göra sig till!
2. Erika - Gjorde en grymt imponerande tolkning av Beat it. Attiiiiiiityyyyyd!
3. Eddie - Gjorde det väldigt bra med en skum låt att sjunga, They don't really care about us, mycket bra!

Sämst idag
1. Camilla - Kikki Danielsson... tyvärr! Det blev aldrig något ös, det blev tralliga låtar till det tog slut idag.
2. Erik - Valde en svår låt och fick beröm av juryn, men jag tyckte inte om det. Det blir fel när det inte finns någon dans. Och hans egen version av låten blev inte i närheten av så bra som originalet (Thriller).
3. Nicklas - Lös av ett självförtroende som... kanske var nödvändigt, men direkt missvisande. Det varken lät eller såg något vidare ut.

Dagens utropstecken
1. Rabih - Trodde han var helt slut efter sin tama insats senast. Men rösten visade sig passa ypperligt till lugna Michael Jackson-låtar. Men nästa vecka, oavsett tema känns det rätt mörkt för honom.

Sovdags strax! Mitt huvud säger det åt mig, det smärtar lite. Imorrn är det hockey. Färjestads vinstsvit tar förhoppningsvis slut. 24 raka hemmasegrar eller något sånt monstruöst. But everything that has a beginning has an end!

Pissväder har vi här!

Idag är en sån dag när man är glad att det inte finns något tvång att gå ut. Visserligen finns det på sätt och vis eftersom jag på något sätt måste ta mig till mina pärons matbord och tv. Men det är det värt. Alternativet är att sitta ensam hemma och äta något som finns tillgängligt. Det betyder i princip kyckling eller pytt i panna, som jag dessutom måste äta själv! (lockar inte)

Det lutar alltså åt... en mat jag inte vet vad det är än, samt en kväll framför Idol. Det kan vara ganska trevligt, ännu trevligare om rätt personer åker ur. I annat fall har jag i alla fall ett kritiskt blogginlägg att skriva efteråt, och det vore ju å andra sidan positivt. Inget ont som inte för något gott med sig och sådär!

Jag upptäckte senast att jag har tre favoriter (som jag naturligtvis måste söka upp namnen på eftersom jag inte kan de utantill).

Favoriter
1. Mariette - Känns naturlig på scenen och sången känns självgående
2. Calle - Som den rockigaste deltagaren kan jag bara gilla honom
3. Tove - Inte oväntat att hon tippas som slutvinnare, verkar grym!

Mår dåligt av att höra
1. Rabih - Jag trodde inte mina öron... nervösa spasmer varje gång han pratar och sjunger... åker förhoppningsvis snart eftersom den rösten inte kan klara mer än någon enstaka stil.

Mår dåligt av att se
1. Erik - Trots hans taniga kropp och ettriga jättehuvud så går det inte ta ifrån honom att han sjunger som få! Även om det kanske kommer faila om han tvingas sjunga något som inte är gjort för hans väldigt "Summer of 69:iga"-röst.

Nåja! Nu blir det satsumas!


Bloglovin' - Atteeeention!

Följ min blogg med bloglovin

Ja, det skadar väl inte att testa liksom!

Från traskande i skog


I go again, yes!

Efter ett pinsamt långt uppehåll har jag äntligen gjort en halvdan design som åtminstone duger i krig ett tag. Hmm, nyss var jag mer nöjd än nu, redan. Men jag ska försöka göra någon upprustning när jag har tid och lust. Det ser inte så mycket skit ut som det gjorde innan åtminstone... nåja!

Det var en inledning i alla fall! Imorgon får det bli premiär för vettigt inlägg! *bifogar bild på något*

Jag kan baka ibland!


RSS 2.0