So it begins

Efter en helg med extarjobb och inte så mycket vila som det först var tänkt, så inleds nu den mindre ljuva veckan med eftermiddagsskift och helg. Det är inte så överdrivet pepp, men det hägrar trots allt en ledig vecka efter, och tur är väl det!

Igår var jag och Linda till Valbo, och närmare bestämt Media Markt och tittade lite. Tanken var att lite lätt titta på tv, inte i köpsyfte direkt, men att åtminstone scouta läget, och det ska scoutas mer innan det kan tänkas bli något (bra, eftersom det inte skadar om det hinner komma en lön till innan, om det blir något köp!)

Men det vi iställdet fastnade vid var kyl och frys! De som står i lägenheten nu är... 19 år gamla. Många har det antagligen värre förvisso, men de beter sig underligt ibland, eller ja, kylen främst.

Medverkande: Lindas petande hand...! ;)

Gillar Samsung. Min inspelningsbara digitalbox är Samsung, min datorskärm likaså... och nästa tv så siktar jag lite på en Samsung (gillar att ha samma märke på saker, även om det inte spelar så stor roll egentligen, bäst bild för bäst pris gäller ändå när det kommer till tv)

Men kylen och frysen på bilden ser väldigt fräscha ut! Efter jul maybe!

Nu är det dags för mig att bege mig till jobbet. Snurr snurr!

Fredagstorsdag!

Idag lyckades jag med något efterblivet, jag vet inte vad jag ska säga...

Jag frågade Linda lite fint om hon ville ha en munk (de sålde såna utanför Ica)


Jag sa (ganska tydligt tyckte jag...): 4 stycken munkar!
Han såg ut att nicka förstående och så sa han... det jag bara orkade reagera halvvägs genom tanken på: "80kr".

Kastar fram en 100-lapp och får en 20 tillbaka... ställer mig och väntar på att han ska ge mig fyra munkar... men han pekar istället på en påse som redan står där.
Jag tar den och tänker... "hmm, hade han en som stod där med just 4...?" (det fanns bara en påse).

Går till Linda och inser att påsen innehåller FLER än 4... samtidigt som jag minns att det kostade 80kr (20kr för en munk hade varit väldigt dyra munkar!). Det var TIO munkar! O_O


Fail (fast de är goda!)

Ikväll är det hockey. Jag är lite orolig för hur det ska gå, men jag hoppas det går bra. Pizza blir det också. Fin combo!

I övrigt rullar det på! Ett nattskift kvar, sen är jag ledig till måndag 14:00! Mycket schöönt!

Jag tänkte blogga...

...innan jag ska sova, men jag orkar inte riktigt.

Dagen kan sammanfattas kort med:

  • Krångel på jobbet (halva tiden iaf)
  • Gävle
  • Regn
  • Mer regn
  • NHL 11
  • Elitseriepremiär (torsk mot Modo... finne i målet förstörde allt!)

Fin onsdag *klappa*

Who would have thought? Kanske var det just därför?!

Det blev en dag som kändes ganska duktig faktiskt! På jobbet flöt det på bra, för andra dagen i rad... kanske rent av tredje. Bra start!

På vägen hem stannade jag på Hemmakväll och köpte (glass):




Till Linda

Till mig

Efter det så kom jag hem och väl där... åt vi glass och sånt!

Sen blev det sväng på stan för mig. Där postade jag en gammal färgpatron (InkClub som har så man skickar tillbaka tom patron för återanvändning), samt en autogiro-lapp till Sverigelotteriet! Sen fixade kod till vårt matkonto-kort och sen vidare till Ica där jag huvudsakligen var på jakt efter en gurka, men kom hem med lite mer... (det blir lätt så)



Sedan försökte jag boka Canal+Max på Comhems hemsida, det gick mindre bra. Sidan jag skulle in på vägrade att fungera (gissningsvis för att en massa folk som ville se AIK-Linköping var inne och ville boka med så allt bara betedde sig skit). Jag fick ringa kundtjänst och efter närmare 10 försök kom jag äntligen fram... till en telefonkö där jag började på plats 16. ~20 minuter senare var jag framme och fick beställa och... cirkus 25 minuter senare tuffade kanalerna igång på tv:n! Väldigt smidigt måste jag säga.

AIK fick stryk, det var viktigt. Jag gissar att jag (kanske) kommer få lite sympati för AIK i slutet av säsongen (när de behöver spöa lag som gynnar Brynäs tabellplacering). Men just nu är jag mest jätteglad för att "Gnaget" spelar... underhållande DÅLIGT! Aldrig tidigare under mitt hockeyintresserade liv har jag sett ett lag som sett så hopplöst ut. De kan bara överraska positivt, men... nä, jag tror faktiskt inte att de kan.

Jag tror för övrigt jag kommit på varför AIK inte satsade mer pengar på spelartruppen (de har satsat jättebilligt). Ska de ha råd att betala böter när deras fans beter sig illa så måste de ha en ordentlig budget! Okej, kanske inte så troligt att det är så de tänkte... men det är så det kan bli!

Hade de köpt bra spelare och sedan misslyckats, och fått massa böter och sånt... då hade de varit lika rökta som de blev senast det gick åt skoge... öh... förortsbetongen! Men med BRA spelare kunde de ju faktiskt vunnit någon match med...  hmm!?

Bilder!

Jag har för lite bilder, enligt Lampan, och Lampan har rätt!

Tanken har slagit mig ibland också, men oftast så ooorkar jag inte fixa någon bild när det blir så. Men nu ska det kompenseras! Och ska försöka sköta mig i största allmänhet då det trots allt är lite viktigt att det inte ser pisstråkigt ut (vilket BARA text troligtvis gör :$ )

Imorgon är det onsdag! Det ni! *googlade för att få fram en fin bild...*

Fråga mig inte vad den har med onsdag att göra, men den dök upp på förstasidan av sökresultaten... (bilden heter 6wednesday12.jpg)

Anyhew! För mig ser onsdagen ut att bli ungefär som att fylla 19 år. D.v.s. den aningen meningslösa tiden då man är myndig, men ändå inte tillräckligt myndig för vissa saker...! Inte för att jag är mindre myndig imorrn, men dagen är ändå främst en transportsträcka i väntan på torsdag och fredag! Fast jag måste erkänna att jag redan längtar efter att göra sallad imorrnkväll! Nom-nom!

Torsdag = Elitseriepremiär


Fredag = NHL 11... eller öh... Hästpolo 11! :@

Ett stort LOL på en av årets nyheter. KLUBBORNA KAN GÅ AV!(!!!) But whatever makes it more realistic!

 

I övrigt så... ja... här kommer några pics, som kompenserar och sådär...!

Blodapelsin (från när jag jobbade hos pappa...) Gillar blodapelsin! Sur och kall ska den vara! <3

Bild tagen på minigolfhål i Högbo... gissningsvis innan banan hade öppnat! Annars ser det ganska klurigt ut!


Rememberz ze day

Det är inte så att det är brist på saker att skriva om egentligen. Det har varit en trevlig dag med Valbo-resa och mat hos päron. Trevligt, yes!

Men det jag mindes nu var prinsessan Victoria och Daniels bröllopsdag, min och Lindas 1-årsdag och ja, dagen då jag satt med min Skitapa i WoW och försökte klara "Leeeeeeeeeeeeeeroy"-achievment (utan att lyckas), samt spelade en massa ModNation Racers! Gugge var på besök med! Det var fint! Samtidigt satt vi alltså och tittade på bröllopet till och från och hann med ett besök till Ica...

Det var en fin dag! Vissa dagar fastnar extra bra i minnet, jag trodde väl inte att det skulle bli en av dessa, men det blev det! Tänka sig!


Bloggämne unknown!

Sitter i skrivande stund och slötittar på Aristocats som idag inhandlades på dvd.
Mycket bra inköp! (köpte även Superhjältarna, som jag egentligen äger sedan tidigare, men från USA och ej spelbar i min PS3)

Mini-film som inte är med i själva Superhjältarna, men som kompletterar handlingen. Jack-Jack Attack!
http://www.youtube.com/watch?v=HoxYgmRs5IE
Har haft koll på en match i hästpolo idag med. Det gick dock inte bra... 1-7 förlust. Usch!

Imorgon väntar käk hos päron och kanske inköp av skrivare! Skrivare är bra att ha! Den nuvarande spelar på sista värsen (intalar jag mig, kanske skulle en nya färgpatron vara en duglig lösning...). Det är lite nostalgi över den, eftersom den trots allt följt med från Växjö (vilket visserligen min skärm från den tiden även gjort med... men ändå).

Just nu lutar det väl åt en... ja, vad lutar det åt? Färglaser lockar mest, men det är dyrt... både att köpa och att underhålla om det skrivs ut för mycket. Lösningen annars är en laser som bara skriver svart. Billigare att köpa och aningen billigare att underhålla med. Även om även det blir dyrt.

En vanlig skrivare är antagligen det billigaste köpet, men det finns en risk att patronerna töms för fort och att det blir dyrt. Det är värre än att välja mobilabonnemang! :@

Linda sover och jag funderar

Det "rätta" vore väl att jag gick och lade mig med... men nej. Vill inte sova än. Ska sätta mig och spela något på PS3 eller se film... något av det blir det!

Nästa vecka blir som jag skrev igår, rolig! Mest p.g.a. den där sporten jag nästan skäms över att skriva namnet på för att jag tjatar så jävligt. Hädanefter kommer jag kalla... den sporten för hästpolo istället!

För nästa vecka kommer Hästpolo 11 och det är även premiär i högsta hästpoloserien i Sverige. Så är det!




Oh lord!

Dagarna bara flyyyger iväg helt plötsligt! Eller speciellt när jag har haft eftermiddag+helg. Blir inte mycket tid eller ork kvar att blogga, eller ens något att blogga om alls om man ska vara sån. Det mesta är jobb... och hur kul är det att blogga om jobb? Nä, just det.

Men nu är jag ledig och idag var det tänkt att jag skulle köpa en cykel, men så blev det inte. Jag kom försent, och alla upphittade cyklar polisen samlat på sig under veckan var borta, utom TVÅ! En skabbig mountainbike (vågar inte tänka på hur dåliga bromsarna var...) samt en barncykel... I will say no more!

I övrigt har det väl hänt lagom mycket.

Idag fyllde mamma år och jag och Linda var dit och var sociala och gav mamma en Brynäs-tandborste och kalender, samt en ask med lala som tydligen smakade helt okej fick jag veta senare i ett sms.

Hmm, apropå sms kom jag nu att tänka på att jag inte svarade på det jag fick av mamma... på hennes födelsedag och allt. Usch, sånt gillar jag inte... fan vad klantigt av mig! :( Jag ogillar i största allmänhet att inte svara på sms om jag har tid och så... Nu blev det att jag glömde... men det gör det inte mer okej. Ska det glömmas någon dag ska det inte vara på födelsedagen! :( Ska svara imorrn, så fort jag kommer ihåg!

Det blir nog till att beställa Canal+Max med! Jag tror det blir win! Fast ändå finns en viss tveksamhet i mig, främst en ekonomisk liten nisse som säger att det kanske inte är nödvändigt. Men hockeynissen i mig vet att det är välförvaltade pengar! Inte minst för alla pengar som tjänas in på hockey, utan möjligheten att se filmer och serier på Canal+ i övrigt. Det är bara bonus för mig... men får se imorrn!

Tror jag ska lägga mig nu... även om det bär emot att lägga sig såhär tidigt frivilligt en vecka då jag har möjlighet att vara uppe länge och sova länge. Nästa vecka finns inte den lyxen och... imorgon är det halvtid! Fy... tiden går så fort! :( Men det är skönt att börja med förmiddag (även om jag inte vill tänka på det nu) efter lediga veckan. Fördelen är nämligen att man inte hinner tänka så mycket innan som om det varit eftermiddagsskift. Då har man fram till 13 på sig att ha ångest, för att sedan tvinga sig till jobbet och känna sig bitter som... fan!

Ljuspunkt i nästa vecka är också att hockeyn drar igång... känner mig så otroligt geekig... :( Om jag kunde hålla käften om det bara... ska försöka göra det, okej? :(

Planer!

Idag har jag börjat sortera allt i min datorhörna som agerat uppsamlingsplats för betalda räkningar och annat viktigt jag köpt sedan jag flyttade in.

Hittade en massa viktigt, som jag dock inte behövt någon gång, men hade jag sökt det hade jag funnit det i alla fall!

Kvitton på dyra saker och lönebesked från... rätt många löner, och varenda hyra från Augusti 2008... tror jag det var! Imponerande eller tragiskt... döm själv! Men på plats var de!

Linda sms:ade och efterlyste köp av skrivare... och jag tycker ju om att köpa teknikprylar (:$). Funderingar och besök till diverse butiker har redan gjorts och jag har gått och blivit kär i en modell (av en skrivare alltså) som finns på Media Markt. Den är väl definitionen av OVERKILL egentligen, men den har det jag söker (vi för den delen, men lever den upp till mina krav brukar den leva upp till Lindas med... och lite till... :$)

Den jag fastnat för kostar visserligen ~3000kr och sådär... vilket kan tyckas lite saftigt med tanke på att det itne skrivs ut överdrivet mycket (fast å andra sidan, den nuvarande skrivaren inbjuder inte något vidare heller).

För 3000 får man i alla fall en färglaser, med toners för svart och färg som räcker till runt 2000 utskrifter sägs det. Är det hälften så räcker det antagligen i minst... skrivarens livslängd, känns det nästan som. Och skulle det behövas en ny toner längre fram, då lär det antagligen vara rätt låg månadskostnad totalt sett.

Är trött på färgpatroner till skitskrivare som klibbar ihop och inte gör jobbet när man väl behöver. Dessutom brukar (jag är ingen expert, men min erfarenhet av de... 4-5 skrivare jag upplevt säger att) vanliga färgpatroner ha en tendens att ta slut ganska fort och kräva att det köps nya. Och det hela är en komplicerad röra likt ett mobilabonnemang nästan. Många billiga eller få dyra? I slutändan kanske det blir same shit.

Billiga patroner brukar bete sig just billigt... de kan vara av dålig kvalité och sånt. De torkar ihop lättare med och sådär... så någon skrivare med färgpatroner känns ganska uteslutet från början. Pappa köpte en för 1500 kr som krånglat mer än min för 400kr, vilket ledde till att de köpte en likadan (en modell nyare eller något) som jag har nu, och vad jag vet gör den jobbet.

Ett annat plus för skrivaren i fråga är att den har stöd för trådlöst nätverk, vilket betyder:
  1. Den kan stå diskret i min datorhörna och varken ta plats eller synas annat än när man vill se den.
  2. Inga sladdar som ligger och trasslar.
  3. Den behöver inte flyttas från dator till dator när Linda eller jag vill skriva ut.
Det finns säkert någon mer fördel. Men dessa är de viktiga som jag ser det! Nu måste jag dock dra mig till jobbet!

Förlåt för högen med papper som ligger på golvet, det var inte tänkt så, men behövde ju blogga innan jag gick! :@

Hoppas jag hittar en cykel nästa vecka så jag får genomföra min cykeltur från Gävle till Sandviken. Blir fint!

Vet att jag tänkte skriva något mer här, men minns inte vad... nåja, there's no time!

Gävle -> Sandviken

Vägen presenteras av Google Maps! Har två alternativ!

Alternativ 1 [23,9km] (via Forsbacka... *spysmiley*)



1. Kör i riktning sydvästNygatan mot Norra Skeppargatan
140 m
2. Sväng höger för att stanna kvar på Nygatan
18 m
3. Sväng vänster för att stanna kvar på Nygatan
280 m
4. Sväng höger vid Västra Vägen
1,5 km
5. Fortsätt in på Gavlebron
73 m
6. Fortsätt in på Västra Vägen
62 m
7. I rondellen tar du 1:a avfarten in på Johanneslötsvägen
64 m
8. Sväng vänster för att stanna kvar på Johanneslötsvägen
1,8 km
9. Fortsätt in på Valbovägen
4,0 km
10. Svag sväng vänster för att stanna kvar på Valbovägen
2,1 km
11. Svag sväng höger för att stanna kvar på Valbovägen
83 m
12. I rondellen tar du 1:a avfarten in på Mackmyravägen
290 m
13. Sväng vänster vid Mackmyra Byväg
750 m
14. Sväng vänster vid Ryttarbacken
700 m
15. Sväng höger vid Ytterhärdevägen
2,6 km
16. Sväng höger vid Valbovägen
1,6 km
17. Svag sväng höger för att stanna kvar på Valbovägen
1,3 km
18. Fortsätt in på Gävlevägen
5,9 km
19. Sväng vänster för att stanna kvar på Gävlevägen
450 m
20. Sväng höger vid Klangvägen
71 m
21. Sväng vänster vid Smala Vägen



Alternativ 2 [24,4km]
(via... lång skogsväg som jag åkte med pappa på när vi var på mellandagsrean 2008...)



1. Kör i riktning sydvästNygatan mot Norra Skeppargatan
140 m
2. Sväng höger för att stanna kvar på Nygatan
18 m
3. Sväng vänster för att stanna kvar på Nygatan
280 m
4. Sväng höger vid Västra Vägen
1,5 km
5. Fortsätt in på Gavlebron
73 m
6. Fortsätt in på Västra Vägen
62 m
7. I rondellen tar du 1:a avfarten in på Johanneslötsvägen
64 m
8. Sväng vänster för att stanna kvar på Johanneslötsvägen
1,8 km
9. Fortsätt in på Valbovägen
4,0 km
10. Svag sväng vänster för att stanna kvar på Valbovägen
250 m
11. Sväng höger vid Skommarsbacken
300 m
12. Fortsätt in på Ludvigsbergsvägen
500 m
13. Sväng höger vid Bäckvägen
2,3 km
14. Fortsätt in på Högtorpsvägen
10,6 km
15. Sväng vänster vid Länsmansvägen
160 m
16. Svag sväng höger för att stanna kvar på Länsmansvägen
750 m
17. Sväng höger vid Orrvägen
27 m
18. Sväng vänster vid Högbovägen/Rutt 272
1,1 km
19. Svag sväng höger för att stanna kvar på Högbovägen/Rutt 272
400 m
20. Sväng vänster vid Smala Vägen
Destinationen kommer att vara på höger sida
33 m

Slutfråga: Är det värt 500m extra för att slippa Forsbacka?
Svar: JA!(!!!)

Ledighet, come to me!

Just nu är varje oupplevt skift som sambo ett äventyr! Och kommer så vara även de närmaste fyra veckorna.

Första veckan Linda bodde här så jobbade jag förmiddag förvisso, men då hade hennes pluggande inte kommit igång, vilket gjorde att det fungerade ungefär som det fungerat förr, no difference.

Andra veckan, förra veckan, jobbade jag natt, då var det nollning (åtminstone en dag... ;) )... vilket gjorde att även den veckan blev... ganska standard!

Nu är det den tredje veckan och nu jobbar jag alltså eftermiddag, samt helgen. Såhär långt känns det bra! Och när eftermiddagar känns bra... då är det ju ännu bättre eftersom eftermiddagar brukar suga getpung... eller något liknande tidelagigt.

Nästa vecka är jag ledig och då är siktet alltså inställt på att slappa, baka... laga lite mat och sådär! Inte göra mer än nödvändigt, men fortfarande inte låta veckan passera utan att jag gjort ett skit (vilket har hänt och säkerligen lär hända igen någon gång). Har ett quest i form av cykelköp i Gävle, det måste dock bli på onsdag eller torsdag eftersom det är de enda dagarna stället (Polisen) där jag ska köpa endast har öppet försäljningen då.
Sedan cykla hem med köpet (förutsatt mitt kräsna huvud kan se potential i något åbäke som finns där) de 24,1 km det antagligen kommer bli eftersom jag måste cykla via Valbo och Forsbacka för att ta mig hem, most likely... (tänker använda GPS:en i min iPhone, mhm!)

Enligt iPhonen ska det ta 4 timmar och 49 minuter att gå de 24,1 kilometrarna. Då räknar de på en hastighet på 5km/h. Rullar jag fram på en duglig cykel och har hyffsat trafikvett kommer jag troligtvis hålla en medelhastighet på ~20km/h och därmed ta... absolut max 2 timmar på mig. Spar mycket tid på att jag slipper fundera på vilken väg jag ska åka. Det blir ett fint äventyr!

Nu är det dags att krypa ner under täcket! Mys!

RSS 2.0