Wordpress

Mhm!

Jag donar lite diskret med en Wordpress-blogg nu.

Skapade konto för ett halvår sedan eller något och sen hände inte mer. Men nu ska jag försöka få till det, då jag på det stora hela tycker det verkar vara ett bättre ställe att ha bloggen på.

Men sen är det så otroligt färglöst och krångligt att ställa in allt. Får nog sätta mig ner, kolla alla potentiella "widgets" och se vad som kan vara användbart, och sen påbörja det jobbiga steget med att försöka få allt där jag vill... -.-

Det kommer säkert bli bra om jag ger det tid! Men nu i början känns det tardigt trögt!

Gillar dock funktionen att kunna vara inne på en sida, trycka på en Wordpress-länk som jag sparat bland mina genvägar i Firefox, som automatiskt skapar ett inlägg med en länk till t.ex. en nyhet jag vill skriva om. Jättesmidigt!

Ska nog raka mig på lördag! Även om det inte känns så jättehemskt just nu, så kommer jag nog inte palla se ut såhär på söndag när päronen kommer hit! Huga!

Ber om ursäkt för bristen på bilder, och att min blogg ser ut som ett missfoster. Ska fixa till färgerna lite så det går att stå ut fram till dess att Wordpress-bloggen är live!

Kungen och svensk journalistik

Jag läste två saker idag som fick mig att fundera. En kortare, en... som inte heller är så lång.

  • Kungen ska läsa sin "skandalbok".
Frågan som spontant dök upp... hur lång tid kommer det ta med dyslexin han har? Men å andra sidan, den kanske finns som ljudbok med, om inte annat borde han om någon kunna få någon att spela in den som ljudbok åt honom.

Han är ju lite rolig med...!

"När Aftonbladet träffade kungen i Peking i går gick han till attack mot den omtalade biografin med en rejäl dos glimt i ögat.

– Vilken bok? Det finns många böcker. Det finns en väldigt berömd bok även i det här landet. Det ska vi inte heller prata om, sa han."


  • Mördaren och våldtäktsmannen i Örebro
Läste lite om honom på jobbet idag. Om det som han erkänt och inte och... lite om honom som person. Det är naturligtvis en allvarlig sak det hela. Det kändes dock som lite parodi när ett av hans största intressen var att spela tv/dataspel, främst World of Warcraft(!).

Wtf? Jag hade inga speciella synpunkter på det som skrevs i övrigt. Det verkar inte röra sig om en vidare frisk kille. Men att, mer eller mindre, få det att låta som att WoW ska vara en bidragande anledning till att han börjat våldta allt från "unga tjejer" till någon som tydligen var runt 60 år, när han uppenbarligen har en mängd problem som knappast behövt någon som helst hjälp att få honom att våldta och mörda.

Ingen som spelat WoW kan anklaga spelet för att göra personer våldsamma eller... än mindre till att vilja våldta. Det som ses som den största faran med WoW är väl snarare att folk blir beroende och att det går ut över mat- och sovtider etc.

Visst kan personer bli våldsamma av WoW, men knappast p.g.a. spelet som sådant. Utan snarare som med alla spel, man blir förbannad om det går dåligt. Tänk om han gillat Betapet mest istället för WoW? Det hade inte låtit lika häftigt i kvällstidningen, nej.

Match it was!

Vi vann! Woho! Andra gånge sedan jag började! Väldigt ovan känsla vill jag lova!

Får små känslomässiga flashbacks från åren när jag spelade med Aston P86. Då var vi ett av de bättre lagen och vann oftast. Dock var det så pass jämna matcher att man oftast var orolig i slutet och stressar upp sig onödigt mycket och är rädd för att förlora.

Egentligen räcker det att en spelare på planen i det egna kaosar lite så blir det svårt för de övriga att vara på rätt plats. Sen brukar en jobbig desperation infinna sig i motståndarlaget som gör att de blir jobbigare att möta än tidigare i matchen. Nåja, vi vann i alla fall, 7-4, och därmed den första segern sedan jag spelade första matchen med laget förra säsongen!

Många av motståndarna blev såklart tjuriga. I Korpen kan det verkligen bli farligt då. Inte minst för att många som är med aldrig spelat innebandy förr... eller åtminstone inte har en grundläggande regelkunskap. De tror att det är okej att knuffa folk över sargen mot en (o)säker död...

Andra gillar att använda klubban som yxa, andra tar bensax när de ramlar och får tag i någon (igår drabbades jag... ryckte mig loss mycket hårt och jag hoppas han fick ont :@), sen finns det de som gillar att använda armbågen på sätt som Gud antagligen aldrig riktigt tänkt sig att den skulle användas på. Men ändå... det har sin charm!

Även om riskerna att göra sig illa finns, så är anfall bästa försvar och att ge sig in i en situation är ändå så grymt peppande. Jag är inte den som blir förbannad eller så, utan håller mig ganska lugn hela tiden. Men där ute i allt krigande så är det ändå väldigt, väldigt behagligt att vara ett irritationsmoment för motståndarna. Att driva någon på planen till att göra något dumt är enligt mig minst lika tillfredsställande som att göra mål. Mål gör jag dock inte så ofta... så jag håller till godo med annat som gör spelet roligt att spela!

Mwah! Pepp! :D

Match it is!

Klockan 21:30 är det game on! Det är alltid lite nervöst innan, även om jag mest är pepp givetvis!

Laget vi (Aston C) möter är ett lag jag inte riktigt vet vad jag väntar mig av. Det gick ju inte askalas för oss förra året. Utifrån första omgången så blev jag inte speciellt mycket klokare.

Vi fick stryk av ett av de bättre lagen med 9-4, men det troliga är att vi kommer få en 5-0 seger eftersom de hade en spelare som spelar i ett "riktigt" lag. Korpen är bara för olicenserade spelare.

Laget vi möter idag vann med 7-2 mot ett lag som var bland de bättre förra året. Men samtidigt vet man inte vilka som var med och spelade. Lagen ser ju inte alltid lika ut. Vilket oftast brukar vara nyckeln. Vissa lag är väldigt beroende av en eller två spelare. Är dessa borta kan det gå hur som helst (troligtvis väldigt dåligt jämfört med hur det gått om de varit med!).

Vi har i alla fall spelat en träningsmatch mot det här laget för tre veckor sedan. Men jag var inte med så jag vet inte alls hur det gick. Det lär jag få höra innan matchen börjar dock. Nåja, det ska bli skoj! :)

Peppeppeppepp!

Minecraft :@

Jag skulle ju planera och designa blogg? Jovisst... tjohejdu!

Hörde mummel om Minecraft. Tänkte inte mer på det. Hörde sedan Linda lyssna på videor och hon hittade en person som gjorde så festliga små videoklipp att jag blev nyfiken! Började titta lite...

Men sedan tänkte jag att jag antagligen kommer fastna eftersom det är ett sånt evighetsspel egentligen.

Gräva. Gräva. Gräva. Gräva. Gräva. Gräva.
Bygga. Bygga. Bygga. Bygga. Bygga...

SKITA NER SIG FÖR ATT DET KOMMER EN CREEPER NÄR MAN STÅR OCH ÄR INTE ONT ANANDE! :(

Spelet är inte det snyggaste i Sveg, men det är nog bland de spel som skrämt mig mest! Gång på gång hoppar jag till och känner mig jättetardig! :@

Just nu bygger jag en glastunnel till stranden! Har också tappat bort min diamant-pick axe! :(
Jag fixade en, sedan var jag ute och klättrade runt och byggde bro... och VIPS så ramlade jag ner och dog...

Men det är lugnt tänker ni... spring tillbaka dit du dog! (Jag har för övrigt byggt min bas ungefär... 10 minuters kutande från där jag spawnar...) Jag hittade tillbaka, utan att dö... men mina grejer var borta. Smärta i min skäl!

Ska nog ta mig tid i helgen att spela in en liten filmsnutt när jag går igenom det jag byggt. Alternativt att jag börjar om helt från början och gör något riktigt bra. Det här blev bättre än första gången jag spelade... men jag har lärt mig mycket sedan jag började den här gången!

RSS 2.0