Kungen och svensk journalistik

Jag läste två saker idag som fick mig att fundera. En kortare, en... som inte heller är så lång.

  • Kungen ska läsa sin "skandalbok".
Frågan som spontant dök upp... hur lång tid kommer det ta med dyslexin han har? Men å andra sidan, den kanske finns som ljudbok med, om inte annat borde han om någon kunna få någon att spela in den som ljudbok åt honom.

Han är ju lite rolig med...!

"När Aftonbladet träffade kungen i Peking i går gick han till attack mot den omtalade biografin med en rejäl dos glimt i ögat.

– Vilken bok? Det finns många böcker. Det finns en väldigt berömd bok även i det här landet. Det ska vi inte heller prata om, sa han."


  • Mördaren och våldtäktsmannen i Örebro
Läste lite om honom på jobbet idag. Om det som han erkänt och inte och... lite om honom som person. Det är naturligtvis en allvarlig sak det hela. Det kändes dock som lite parodi när ett av hans största intressen var att spela tv/dataspel, främst World of Warcraft(!).

Wtf? Jag hade inga speciella synpunkter på det som skrevs i övrigt. Det verkar inte röra sig om en vidare frisk kille. Men att, mer eller mindre, få det att låta som att WoW ska vara en bidragande anledning till att han börjat våldta allt från "unga tjejer" till någon som tydligen var runt 60 år, när han uppenbarligen har en mängd problem som knappast behövt någon som helst hjälp att få honom att våldta och mörda.

Ingen som spelat WoW kan anklaga spelet för att göra personer våldsamma eller... än mindre till att vilja våldta. Det som ses som den största faran med WoW är väl snarare att folk blir beroende och att det går ut över mat- och sovtider etc.

Visst kan personer bli våldsamma av WoW, men knappast p.g.a. spelet som sådant. Utan snarare som med alla spel, man blir förbannad om det går dåligt. Tänk om han gillat Betapet mest istället för WoW? Det hade inte låtit lika häftigt i kvällstidningen, nej.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0