The SMS-tjänst sleeps tonight

Jovisst, jag skulle ta tag i saken och deklarera... precis nu!

Drog iväg ett sms och fick till svar att... more or less... jag får inte göra det innan 07.

Vilken taskig attityd från en SMS-tjänst! Den sover i alla fall mindre än en människa, för efter 03 får man inte heller störa! Fast vem vet, kanske sover den inte då heller utan är ute och nosar runt på internet och beställer kokosbollar för pengarna folk betalat in som restskatt? Ja, det tror jag nog, det låter som en fin förklaring!

Guilty until proven... not guilty! (Lite bakvänt, men det är min blogg!)

En av kokosbollarna!
(WAH, vad är det i bakgrunden? Är det SMS-tjänsten som ser misstänkt beige och ovårdad ut?)

Idag jobbar jag halvdag! Happy day! Egentligen betyder det 62,5%-dag och jag kanske borde kalla det för det. För en halvdag blir det inte riktigt eftersom det inte ingår någon lunch i de 5 timmar som ska avklaras innan hemgången vid 13-tiden. Normalt sett är det ju lunch mellan 12-13... oh well.

Imorgon eller idag ska jag ta med Avatar till päronen och försöka övertyga dem om att se den. Jag har väl inte mycket till puppy-eyes att övertyga med, men jag tror att de kommer gilla den om de ger den en chans. Det finns säkerligen inslag de inte lär gilla, precis som för alla. Men överlag finns mer att fascineras av, sympatisera med, njuta av och skratta åt, än att tycka illa om. Som när Jake Sully (som huvudkaraktären heter) och Neytiri träffas första gången (hennes engelska är halva nöjet!):

Jake Sully: Look, I know you probably don't undertstand this... but, thank you.
Neytiri: [Ignores him and speaks in Na'vi]
Jake Sully: Thank you.
Neytiri: [Speaks in Na'vi]
Jake Sully: That was pretty impressive. I would have been screwed if you hadn't come along.
[Neytiri stands up and leaves. Jake follows her]
Jake Sully: Hey, wait a second! Where are you going? Wait up! Just, hey, slow down! I just wanted to say thanks for killing those things...
[Neytiri hits him with her bow]
Jake Sully: AH! Damn!
Neytiri: Don't thank. You don't thank for this! This is sad. Very sad only.
Jake Sully: Okay, okay. I'm sorry. Whatever I did, I'm sorry.
Neytiri: All this is your fault. They did not need to die.
Jake Sully: My fault? They attacked me! How am I the bad guy?
Neytiri: Your fault! Your fault.
Jake Sully: Easy. Easy...
Neytiri: You are like a baby. Making noise, don't know what to do.

Barsk Neytiri

Livet är hårt när man är...

..."ung" och inte så van vid situationer livet erbjuder en ibland.

Det dröjde inte lång tid på jobbet idag innan det ringde... ringde från Sandvik! (mitt gamla jobb)
Vips satt jag där på mitt nuvarande jobb, och försökte säga rätt saker och förklara läget för personen som ansvarar för rekryteringen. Det var inte speciellt svårt, men jag är ändå lite förvånad över hur pass... mycket jag ändå fick ur mig... som jag kanske inte ens tänkt på om jag suttit beredd med en fusklapp! Det var en skön känsla i alla fall!

Resten av dagen spenderandes med så mycket fokus på att göra skäl för min lön på nuvarande jobbet.
Från att ha suttit i en arbetslöshet i ett halvår och inte önskat annat än ett samtal som jag bara kan skrika "JAAA!" i luren på och i rent glädjerus nästan erbjuda mig att jobba idéelt en vecka... (okej, inte riiiktigt så, men nästan!)
Nu är situationen mer komplicerad eftersom jag troligtvis kommer erbjudas förlängning där jag jobbar nu... hur lång förlängning frågar man sig? 6 månader till? Tillsvidareanställning? Mindre än 6 månader? 3 kanske? Jag vet inte... de "vill att jag ska fortsätta", men vad innebär det? På sättet det lät tyckte jag det lät som tillsvidare, vilket såklart vore väldigt bra, då är ju framtiden tryggad, tid på mig att tänka ut vad jag vill.

Men samtidigt, Sandvik... en bättre arbetsgivare får man leta efter! Det går inte att komma ifrån att man blir otroligt bortskämd där. Eller vad sägs om skiftgång med lediga veckor, hög lön, bra arbetstider, gångavstånd! Och ser man på fritiden, så gör ju lediga veckor underverk, likaså någon tusenlapp extra i månaden!

Nu är Sandviksjobbet inte tillsvidare, men ändå ovanligt långt för att vara visstid! 9 månader, förutsatt jag börjar när de vill, vilket kan vara ett problem eftersom jag råkade säga fel första gången de ringde, och råkade säga att jag slutar den 4 juni... när det i själva verket handlar om 4 juli!

Hmm, förvisso var det som sagt 1 juni jag är tänkt att börja... vilket ändå är 3 dagar innan jag slutat det nuvarande jobbet.

Men jag borde i princip kunna sluta när som helst... om jag förstår det rätt i alla fall. En provanställning är trots allt en provanställning. Båda parter borde kunna bryta den om en situation uppstår. Jag tvivlar ju på att de vill hålla mig kvar längre än nödvändigt om jag har ett annat jobb som klart.

Idag var chefen ledig, och troligtvis imorgon med då det är halvdag. Så på måndag gäller det, då har jag sagt att jag ska ringa och lämna besked, och därför krävs det ett beslut, och att jag vet vad som gäller. Sen är det ju mer än månad kvar till jag tidigast börjar, men det återstår väl att se vad som sägs i helgen och på måndag!

Att det är fördel Sandvik råder det inget tvivel om. Det mår hela jag bäst av! Skulle jag få tillsvidareanställning igen längre fram lär inte någon finanskris komma och förstöra de... närmaste 20-30 åren åtminstone. Och när den kommer har jag förhoppningsvis blivit stormrik redan så då gör det inte så mycket!

Puss!

Avatar!

Det är bara att inse, redan på måndagen kom SMS:et från CDON att den var packad och skickad, och av... antagligen juridiska skäl fick den inte komma fram idag (eftersom den släpps imorgon)... men ja, imorgon kommer den alltså!

Jag hatar lite att jag tyckte den var så bra som jag tyckte... åtminstone eftersom det inte känns som det går att tycka det utan att känna sig som en död fisk som flyter med strömmen och tycker som alla andra.

Till skillnad från många hade jag ingen koll på den alls egentligen innan jag såg den. Jag såg trailern när jag skulle se en annan film på bio och den spontana tanken var: "okej... den där verkar ju liiite väl... men jag ska nog se den, bara för att inte dömma den på förhand, den kan antagligen bara vara bättre än jag tror".

Och så var det! Den överlägset finaste filmen någonsin. Trailern är tyvärr patetisk och jag förstår inte riktigt vad de som klippte ihop den tänkte med. För jag tycker den är sjukt missvisande och visar bara små snuttar av krig, i princip, och det krigas trots allt inte speciellt mycket, mer än i slutet som i alla filmer där det finns action med.

Annars är väl mitt spontana minne från den att... visst, den innehåller en del typiskt amerikanska ingredienser som att vem som räddar världen, vem som blir tillsammans med han som räddar världen och sådär...

Men det är fortfarande en så... snudd på genialt ihoppusslad story att även om vissa saker är uppenbara, så löser det sig mer än väl med små detaljer som drar med en känslomässigt. Och det är kanske det viktigaste med en film? Det räcker inte att ha en bra story om filmen ser ut som skit, och inte heller går det att glida fram med en snygg film som inte handlar om något.

Aldrig tidigare har jag sett en film som både känts lång... men samtidigt för kort. Filmer har fått mig att, som den Siste Samurajen, vilja flytta till Japan och bo i någon liten samuraj-håla. Men ja, den gjorde mig samtidigt mer deprimerad än någon annan film tidigare gjort. Det känns väldigt konstigt att en så fin film kan föra med sig så hemska saker. Det skulle ju förstöra försäljningen av filmen något om man varnar folk för att de kan bli deprimerade... o_O Men seriöst, det är faktiskt en kluven situation, huruvida man vill att personer ska se den eller ej.





http://www.youtube.com/watch?v=4bfGIA-fnl4

Som den man jag är...

...kommer här ett Twilighttest!

Bella:


[/] Du lyckas ofta hamna i trubbel.
[ ] Du har ofta svårt att hålla dig på fötter.
[ ] Har du bestämt dig för något, så gör du det utan att ändra på något.
[ ]Du gråter när du blir riktigt arg.
[/] Du är envis.
[/] Tänker alltid på andras säkerhet före din egen.
Summa: 1,5

Edward:
[/] Ser dig själv som ett monster.
[/] Du springer snabbare än de flesta.
[/] Du har svårt att hålla dig borta från dem du älskar.
[x] Du är en bra människoläsare. Ser när folk e ledsna osv
[x] Du gillar klassisk musik.
[ ] Är musikalisk i huvudtaget.
Summa: 3,5


Alice:
[ ] Du är sprallig och hoppig.
[ ] Ser framtiden på ett annat sätt än andra.
[/] Du tar gärna chansen att hjälpa andra att planera stora händelser.
[/] Du har ditt egna sätt att se på mode.
[x] Du gillar att överraska folk.
[ ] Får ofta höra att du är "Liten men irriterande"
Summa: 2

Emmett:
[/] Fysiskt starkare än de flesta.
[/] Rå humor, skrattar åt allt.
[/] Gillar att vara med i olika vad.
[ ] Ger ifrån dig känslan "Kraftig men bekväm".
[ ] Ger dig gärna in i en fight för skojs skull.
[ ] Ser dig själv som storebror/syster till dina vänner.
Summa: 1,5

Rosalie:
[ ] Många ser dig som vacker.
[x] Håller dig gärna för dig själv.
[/] Inte rädd att visa vad du tycker.

[ ] Utnyttjar andra för att få vad du vill ha, även om du måste möta en eller annan konsekvens för det.
[/] Svårt att acceptera den du är.
[x] Hanterar allt på ditt egna sätt.
Summa: 3

Jasper:
[/] Många kommer till dig för att få tröst.
[x] Har en lugnande verkan hos andra.
[ ] Har levt ett annorlunda liv, men insett att det du lever nu är bättre.
[x] Håller dig på avstånd när du märker att saker blir för svåra för dig.
[ ] Fightar gärna för skojs skull.
[ ] Blir lätt frustrerad när ingen förstår dig.
Summa: 3

Carlisle:
[/]Har lätt att hantera sådant som borde vara svårt för dig.
[x] De flesta litar på dig.
[/] Vill leva för att kunna hjälpa andra till ett bättre liv.
[/] Du håller din familj närmast av allt.
[ ] Du får lätt nya vänner på grund av ditt sociala liv.
[/] Du skulle inte klara av att leva själv.
Summa: 3

Esme:
[ ] Du ger alla en chans att bli älskade.
[ ] Du får ofta höra att ditt hjärta är gjort av guld.
[x] Du låter dina närmaste göra det de tror är rätt för att få ett bättre liv.
[/] Du accepterar ditt liv på grund av vilka du lever med.
[ ] Du skrattar åt det mesta.
[ ] Du älskar att vara social.
Summa: 1,5

Charlie:
[/] Du använder ofta orden "Safety First" när du arbetar.
[x] Du har svårt att ta emot komplimanger.
[/] Du är helt inne i sport.
[/] Dina köksvanor är inget att skryta om.
[ ] Du står nära naturen.
[x] Vill det bästa för dina närmaste.
Summa: 3,5

Jacob:
[ ] Du har mycket muskler.
[ ] Du skäms inte för att du gör vad som helst för att få det du vill ha.
[ ] Du är helt inne i allt som har med bilar att göra.
[ ] Din familj och du bor lite avskilt från resten av civilisationen.
[ ] När du väl börjat älska någon, så kan du inte sluta älska personen.
[/] Du har lätt att förstå dina närmaste vänners tankar.
Summa: 0,5

Reneé
[ ] Man har svårt att motstå dig.
[ ] Du visar lätt vad du tycker och tänker.
[x] Är inte så pratglad av dig, bara när det väl behövs.
[ ] Är en perfekt blandning av dina föräldrar.
[ ] Vissa ser dig som ett hot, andra bara som en gåva till världen.
[x] Oftast glad för ingenting.
Summa: 2


Så ligger det alltså till! Hmm! Känner igen namnen på de flesta, men inte hur de såg ut eller beter sig... men det blev säkert bra det här!



Ny blogg ikväll

Hmm, den är förvisso inte påbörjad, så jag reserverar mig för förseningar! Men ska åtminstone försöka komma igång och helst längre än så!

Just so you know!

(Det betyder dock inte att denhär läggs ner, det är inte tanken åtminstone!)

Nu får det vara nog... och så!

Det snöar... det snöar jävligt mycket! Och jag tycker dagarna med 10-15 plusgrader kan komma tillbaka illa kvickt! Men egentligen var det inte problemet!

Nu har jag ätit min sista kaka på ett tag! Det är slut på ursäkter att äta onyttigheter! Dyrt är det med, egentligen!
Nu blir det träning, bra mat och inte en massa undanflykter. Jag vill inte fortsätta på den här ohälsosamma vägen! Men det är tydligen inte så lätt! Men nu blir det så! Frukt! Frukt, frukt och frukt! Fisk, fisk och kyckling! Sallad, sallad och gröööönsaker!

Lala tillåtet fredag och lördag. Det är tydligen gamla hederliga barn-regler som krävs!

Och en ny blogg ska jag göra, det betyder inte att den här försvinner dock. Den ska handla om tankar och reflektioner kring saker jag stöter på om dagarna, saker diverse tidningar skriver om som jag känner för att kommentera med en egen åsikt om det jag läst! Och givetvis länka till sidan kommentarerna rör, om det inte är fritt babbel apropå ingenting speciellt!

Dags att återgå till jobbandet! Piska!

Yay! I think...!

Sandvik ringde precis och frågade om jag fått något erbjudande, vilket jag inte fått ännu... eller innan! Nu fick jag frågan om jag var intresserad och det är ju självklart! I första hand på band som det verkar, eftersom jag varit där innan, annars var det tydligen ganska klart att det kunde bli något på rör annars. Men får jag välja blir det ju provrummet igen!

Visserligen rör det sig bara om tidsbegränsad anställning, men samtidigt, om en månad vet jag inte vad som händer här heller... och jag måste ju se till att ha något att göra!

Det jobbiga är väl hur jag ska ta upp det här nu... med pappa... med min chef... känns lite jobbigt på så sätt! Men jag kan ju inte förneka att jobba skift lockar! Han skulle höra av sig igen han som ringde, med ett tydligare bud! Men wah, jag sitter och skakar lite nu! Blandade känslor!

For the record! Band och Rör är alltså två avdelningar på Sandvik som tillverkar... ja, just det de heter!! Så antingen leka med platta och fina band, eller runda rör...!

4.0 och annat

Igår var jag på Clash of the Titans minsann! Den var... okej! Det återstår att se hur den känns att se på tv/DVD sen, troligtvis lättare att hänga med i. Men det kändes som den var lite för hattig (fick upp en bild av Johnny Depp som The Mad Hatter i huvudet).

Introt var väldigt stiligt faktiskt, men sen avlöste den ena för mörka scenen den andra ryckiga scenen och det kändes som allt skulle gå så fort! Visst, det tar väl en jävla tid att mucka med gudar egentligen, men det påskyndades ändå lite väl!

Den största ljuspunkten var väl annars karaktären "Io" [aj-oh] som precis som herrn i huvudrollen är en halvgud. Hon påminner mycket om en favoritkaraktär i Harry Potter! En viss Luna Lovegood!

Men ja, något oplanerat så blev det fika innan, eller ja, fikat var väl inte det oväntade, utan att fader- och broder-Cicci var med. De skulle kolla på fotboll, så det var därför de var med också. Jag kan inte låta bli att se vissa likheter mellan fadern och karaktären John Bridges i The Italian Job! Men ja, det var trevligt i alla fall. Mitt fika bestod av två toast med pesto och mozzarella, med en manligt rosa smoothie till!

Det är onekligen en biofylld period som är på ingång. Att 2010 kommer bli ett personligt rekordår vad det gäller biobesök råder det inga tvivel om! Det finns fortfarande 4-5 filmer som kommer inom 40 dagar!

Kick-Ass, Ironman 2, Invictus... och två till! :P

Kanske skrev om det tidigare, men det ska fortfarande bli mycket grevligt när OS 4.0 släpps till iPhonen. Att inte behöva stänga av t.ex spotify för att svara på ett SMS och sådär! Multitasking är inte den starka sidan annars. Mycket välkommet!

Solresor och slumpen

Fick en liten kommentar nu på morgonen och det kollades givetvis upp vem denne var, eller rättade sagt dennes blogg!

Väl där hittade jag en länk till en tävling från Solresor, där man skulle motivera varför man ville vinna... helt enkelt!

Det som finns i potten är en veckas resa utomlands med sällskap, där man under resan ska blogga och dokumentera flitigt! Det låter som en utopi just nu måste jag säga! Jag har... alltid en dos resabstinens i mig, samtidigt som jag vet att jag älskar att skriva och jag hoppas att det är på något sånt mina pengar kommer att tjänas längre fram!

Resmålet jag valt är Kamari! En liten mysig... stad? Hmm, vet inte vad jag ska kalla det riktigt! En by...? En mysig håla! Kamari ligger i alla fall på den Grekiska vulkanön Santorini!

Eftersom jag inte är så berest, så valde jag en plats jag varit för att inte hela grejen ska faila på grund av att man är helt lost. Dessutom är Santorini en lugn liten ö med en något högre medelålder på sina besökare än mer typiska turistorter där många är partykåta och technomusiken dunkar enda till... långt efter man inlett försöken att sova!

Svarta stränder av vulkansand... hur häftigt är inte det? :o

Tyvärr anmälde jag mig en dagförsent, så utsikterna ser väl inte direkt ljusa ut... men samtidigt avsevärt större än om jag inte skickat in alls! Så det är bara att hålla tummar och tår för att det ska bli något av det här!

Over and out!

Stress

Idag känner jag mig stressad.

Kan inte riktigt ta på varför, men jag tror min ovissa arbetssituation har mycket med den att göra! Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Pengar är inte allt, men det underlättar mycket!
Just ekonomisk trygghet! Sen om det betyder en lottovinst på 42 miljoner eller en stadigt inkommande lön från ett jobb man trivs med och har en stadig plats hos, det är mer eller mindre nödvändigt! Hur ska det annars fungera liksom?

I övrigt kom ressuget tillbaka när jag såg en bild för mycket på Arlanda! Eller rättade sagt, jag tillät mig själv tänka på hur mysigt, pirrigt och befriande känslan allt som ingår är! Allt från skum avgångstid okristet tidigt på morgonen, till en obligatorisk och alltid uppfriskande sväng genom taxfree-butikerna och ej att förglömma, det svindyra fikat man måste köpa för att man ska känna sig riktigt avslappnad, även i plånboken!

...och vid det laget har varken flygresa eller tid på slutdestinationen inletts, där det huvudsakligt trevliga ligger, innan och efter är bara bonus! Även omhemkomsten ofta har en tendens att komma tidigare än man vill acceptera!

Och ja... vad säger man? Oops I did it again!? (apropå något annat)

Man lever bara två gånger...

...om man ska tro Bond-låten!

Visserligen syftar den på att man lever ett liv när man är vaken och ett annat när man drömmer, vilket dock inte hjälper speciellt mycket egentligen! Vad ska man... eller i detta fall JAG göra av det liv jag har? Det känns som att skriva är det bästa! Men det förutsätter att jag skriver BRA också!

Men det växer fram mer och mer som det vinnande alternativet! Det blir på sätt och vis ett sätt att leva två gånger med! Ett liv i det som skrivs också! Kanske kan att skriva om en del saker kompensera för att det saknas irl? Det är billigare att göra research och skriva om en vecka i Grekland än att åka dit. Sen går det ju inte att komma ifrån att det är varmt, skönt och exotiskt där! Men skriver jag tillräckligt bra kanske det inte känns så långt borta? Det är jag ganska säker på!

Nuförtiden finns ju internet med hela dess bild- och faktaarkiv som, med lite inlevelse, kan skrivas till något hyffsat verklighetstroget.

Det lutar för övrigt åt gym/simning framöver! Nu närmast hägrar dock innebandy i helgen!

Borr borr!

Har haft ett kort möte på morgonen och idag på eftermiddagen ska jag ut med en kille och borra vid någon damm. Det blir en intressant upplevelse! Betydligt mer intressant än att bli mer eller mindre utpressad om att ta körkort, eller inte få förlängd tid på jobbet...

Jag ska alltså lägga en massa pengar för att kanske behöva åka bil några gånger per år? Logiskt och bra! Jag gillar inte när betydelsen av ett körkort ska överdrivas! Skicka någon som kan köra då! Varför måste jag göra det som öndå är tänkt att bli guru i ett ritprogram, inte någon rallyförare!

Träffade faster igår! Hon är en trevlig och väldigt sprallig historia! Köpte arbetskläder av henne (eftersom hon jobbar med sånt, oki!)! Kanske lägger upp bild på kläderna om jag får läge!

Pratade med min gamla chef igår efter jobbet. Hon berättade lite om läget och det gjorde jag med! Vill jag tillbaka till Sandvik? JA! Klart jag vill tjäna mer pengar, jobba färre timmar och dessutom olika skift? JA! Jag hade troligtvis fått sommarjobbet där om jag skickat ansökan, men jag har ju jobb för stunden så det blev aldrig av! Men kul för Cicci att hon sökte och kom tillbaka! Nu har jag i allafall anmält mitt intresse och hon vet var hon har mig om det behövs plockas in en till!
Hon sa att det kändes som igår vi slutade, och försäkrade mig om att jag inte var glömd, och det är ömsesidigt! Så ömsesidig att jag ska dit och hälsa på ikväll faktiskt! Kolla läget och vara lite social! :) Det blir fint!

Men nu ska jag äta frukost och prata lite med pappa!

Språkligt intelligent

Gjorde ett litet test (http://www.blogthings.com/whatkindofintelligencedoyouhavequiz/)... som visserligen kändes ganske beiget! Inte så många alternativ och sådär... men jag gillar svaret och jag tror ju också att det är något sånt jag kan tänkas vara lämpad för.

Your Dominant Intelligence is Linguistic Intelligence


You are excellent with words and language. You explain yourself well. An elegant speaker, you can converse well with anyone on the fly. You are also good at remembering information and convincing someone of your point of view. A master of creative phrasing and unique words, you enjoy expanding your vocabulary.

You would make a fantastic poet, journalist, writer, teacher, lawyer, politician, or translator.

Där har vi mina grejer! Sen att motiveringen knappast var den bästa eler mest träffande. Vissa saker stämmer, andra inte!

En bra talare? Nah.
Minns information bra? Njaa, viss typ av information!
Skapa kreativa fraser och unika ord...? Guilty... känns det som!
Prata väl med främlingar? Typ! Jag brukar i alla fall överraska mig själv när det händer!

Jag tänkte skriva något mer här... jo, jag har designat en matlåda idag. Bara kladdat för hand, den är säkert inte vidare unik eller något, men jag har aldrig sett något i den stilen. Det kanske kommer upp en pic. Men nu glömde jag blocket jag kladdade ner den i på jobbet tyvärr.

Mitt nya "Idé-block"! Ett A5-block som jag tänker förvara i min jacka at all times! Eller kanske inte ALL times... men ofta, så jag kan skriva ner när jag får (bra) idéer!

Why?

Jag gick till päronen igår! Mycket varm och solig vårdag!

Köpte en liten taco-grej att tugga på inne på Statoil, sen började jag gå... ganska kort därefter var tacon slut!

And then I facepalmed!

Varför finns inga sopkorgar vid busskurerna (eller längs en lååång gångväg åtminstone)? Jag ville slänga mitt skräp, men nej! Först när jag kommit typ 2,5km, till Coop Extra, då hittade jag första stället att slänga mitt skräp!

Idag när jag väntade på bussen såg jag en busshållplats nerglasad av diverse sprit/öl/ciderflaskor. Vissa hela, andra inte! Jag menar inte heller att några fyllon skulle bry sig om att slänga grejerna i Färgat och Ofärgat glas, men en sopkorg vore väl inte för mycket begärt? Det ser ju inget vidare ut när folk inte har något alternativ annat än slänga sin skit någonstans runt busskuren. Om man nu inte vill ta med sig det man har och slänga när möjligheten dyker upp... för släpa skräp vill ju alla... (speciellt fulla!)

För övrigt har jag kommit på en idé! Jag ska designa en matlåda! Sug på den!

Vår-PMS på g!

Yesbox! Mina ögon har börjat klia och min humörmässigt normalt jobbigaste tiden på året. Ögon som det känns som jag ska gräva ur ögon...hålen! Beware of kort stubin!

Jag tycker om att gå har jag märkt, åtminstone när jag har tid! Jag är ju så tard att jag skulle vilja gå riktigt långt någon gång, typ till... Jönköping? Som ett exempel då! Att bara gå och se saker, andas in lukter och hela tiden dokumentera allt i bilder och text! Hur det känns, vad tankarna går runt, om något speciellt hänt eller så!

Utomlands är naturligtvis ännu trevligare! Då är verkligen varje andetag speciellt och nytt!

Nu är det sovdags dock!

Åh Gud! (dö dö dö!)

En brutalare rubrik vet jag inte om jag haft! Men den passar!

Idag skulle jag som vanligt i sömnens dimma försöka plocka fram strumpor och boxershorts ur min garderob... DÅ PLÖTSLIGT kände jag något som inte kändes som boxershorts... det är kanske ett linne... tänkte jag och var på god väg att putta det jag höll i åt sidan, då jag blir "O_O... Klänning?". Och mycket riktigt, där låg Lindas mystiskt försvunna klänning!
Trots att vi båda varit där och rotat så lyckades båda missa den! Jag kollade under... och över... men uppenbarligen inte i den översta korgen (det är hyllor ovanför). Den låg... nästan längst fram dessutom!

Så kan det gå!

Som jag skrev i senaste inlägget köpte jag PS3 Slim! Men inte nog med det... jag fick välja till ett spel! Inte vilket som helst, men ett av tre! Antingen Heavy Rain (som jag har), MAG (något pang-pang som bara går att spela online) samt God of War 3! Jag har aldrig haft en tanke på att köpa det, det har inte känts som ett spel för mig...
Men faktum är att det var riktigt häftigt! Det representerar dessutom en genre jag varit utan innan, där man skuttar runt och slår så mycket man bara kan på allt som dyker upp (och ibland får man även göra lite snabba knappkombinationer på bästa Heavy Rain-manér)! Jag som först bara tog det för att kunnà byta in på Game om jag vill ha något annat...

- É d freda' ?
- Mmmhmmm!

En annan sak jag tänkt på är (det var egentligen ett tag sedan, men måste ta det så jag skriver det någon gång)... gnäll på killar (oftast?) som inte fäller upp/ner toaringen. Borde inte problemet i grunden vara att killen lämnar spår efter sig? Det spelar väl ingen roll var eller hur han uträttar sina behov? Sen är det upp till det egna uppmärksamma ögat att märka om toaringen är nerfälld eller ej innan man sätter sig, och därmed förhoppningsvis slipper ett "IIIIIIIHHH!" för att man råkar sätta sig på keramiken?! Eller?

Wtf!

Såg en bil igårmorse med reg.nummer 666, och det fick mig att tänka på gången när jag fick förklarat för mig vad det betyder egentligen. (666 i allmänhet, inte just i ett reg.nummer.

Det var i bilen med mitt ex och hennes kristna bror som jag, smidig som jag är utbrister "åh, 666!" när vi åkte förbi en bil. Jag skämdes direkt inombords och väntade mig... undrande respons. Istället fick jag bara snäll frågan om jag visste vad det betyder, vilket jag ju inte visste egentligen. (bara det... Djävulen... ondska bla bla som det flesta tänker).

Men siffran 6 är tydligen ondskans tal... och 3 är evighetens, kort historia... kort... 666 = evig ondska!


Det finns säkert en bra förklaring på det jag undrar, men borde inte 333333 vara samma sak? Och talet 18... borde inte produkten (av både 3x6) vara något lömskt och ondskefullt med? Fast det kanske det är? Jag är inte så påläst... men 88:an var en nazistglass? Right?

Oh well, apropå annat så susar det i knutarna just nu. Trots ett jobbigt mail under lunchen i förrgår så känns livet ganska okej nu. Jag tror mycket har att göra med att dagarna på jobbet gått bra, dagar kan stå och falla med en tung dag på jobbet, helt klart! Den här veckans fikaansvar blev något helt annat än jag först trodde! Jag var inte taggad alls på det, men det har gått jättebra och varit ett skön och välbehövlig paus från att sitta och stirra på aktuell uppgift! Avslappnande att duka fram och ta bort saker, torka av borden och sådär! Who would have known?

Gamla PS3:an är nu i Tats ägo, och i min ägo har ett PS3 Slim 250Gb tagit plats! På något vänster kommer jaginte in på Playstation Network dock. Att jag inte minns mitt lösenord är en sak, att kombinationen e-mail och födelsedag inte blir rätt är dock mystisk! Jag vet mycket väl vilken mail som samlats med PS3-mail, och det är min g-mail!
Och min födelsedag? I många sammanhang kanske jag inte skulle bry mig om att fylla i rätt, men i seriösa och ärliga sammanhang gör jag det, det skulle kännas fel att skriva något annat än det som är rätt, säger perfektionisten i mig!

Det här inlägget började skrivas igår, men blev aldrig klart... :$

Men nu är det klart! Det kommer ett fint inlägg senare idag, med positiv sak! ( :o !!!)

Ser jag tjock ut i den här...

...kepsen?!

Ja, jag börjar undra! Jag vet inte om det var den mindre lyckade gårdagen, eller om det faktiskt är så. Men när jag satte på mig min tidigare så kära keps... som jag alltid tyckt om och trivts bra i... och sådär.
Men när jag såg mig själv i spegeln med den på igår... det kändes som jag hade påssjuka eller något. Jag vet att mitt huvud är ganska "stort" (det har jag alltid tyckt iaf), men ja, det kändes inte helt bra i vilket fall!

Kanske är det som skämtet pappa drog häromdagen, fast tvärtom?

Fru är deppig och söker stöd hos sin man.
- Åh, jag känner mig så ful och osexig! Ge mig en komplimang!
- Du har bra syn!


Lite så känns det, fast jag hoppas isf att det är mina glasögon det är fel på. Jag behöver köpa nya (har haft mina nuvarande i 8 år...)... även om jag ärligt talat inte tror att det kommer göra att jag upplever mitt huvud som mindre (eftersom det trots allt blivit lite större).
Jag har tydligen blivit lite "rund om kinderna", för att uttrycka sig som mamma.

Jag vill tro att de dryga +7kg jag har sedan... jag flyttade i princip, inte också är ett resultat av dålig syn! :P Snarare en dålig disciplin och ett sötsug och en lathet som fått föra sin agenda i på tok för stor utsträckning!

Mer träning, mindre onyttigheter! Det är den enda lösningen! Och inga lata ursäkter för att äta sötsaker. Jag lurar mig alltför ofta med "Men det är ju hockey idag... klart jag måste ha choklad till!", t.ex. That just won't do it!

Ett liv...

...fullt av möjligheter!

Men jag stör mig på min förvirring. Förvirring kring... nästan allt (utom sexualitet och vänskap).

Det känns som alla möjligheter som finns och intresset för många av de gjort att jag gått i personligt baklås!
Fokus ligger på saker jag bara kan drömma om, eller åtminstone som kräver betydligt mer ansträngning.
Jag vill utomlands ja, jag vill... men ja, det är till att spara pengar och hoppas det finns någon med tid, möjlighet och ekonomi att följa med... en ekvation som kan kräva månaders väntan!

Jag är en person som värdesätter fina minnen. De osociala perioder jag har ibland stöttar sig alltid på musik och minnen!
Minnen är en väldigt bra grej! Jag minns ofta känslan av saker och det gör saker ganska lätta att plocka fram. Det är olika från dag till dag vilka minnen som tittar fram, nu på morgonen var det två, när jag med mammas sällskap (och pappas närvaro krävdes med, så vi fick hämta honom på jobbet) när jag skaffade pass inför Italien-resan med skolan, samt när jag i Tat och Tat-kompis sällskap fixade ID-kort någon dag tidigt under 2008!

Det är ibland såna till synes "små" saker som växer sig stora för mig! Händelser som gör eventuella felsteg längre fram lättare att förlåta, om det kommer ett, förhoppningsvis gör det inte det! Men en felaktig överreaktion från mig och minnen jag håller kära kan vara förstörda... eller behöva fantiseras (modifieras och bortse från att det gått åt skogen) för att duga.

Men nu är det dags att jobba! Fikaansvarig den här veckan! Yay!

Tiny heart

Det känns lite ironiskt, en av de låtar jag gillar bäst nu pikar mig! Den fångar inte situationen helt såklart, men blir lätt darrig i underläppen av den stundvis! Men den är fin med och rekommenderas med varm tass!

Flyleaf - Tiny heart
Tiny heart, stuck inside yourself
When will you open up for me?
I love you so, I wanna meet you again
Before one of us must go.

Your lips touched every hand but mine
If you choose me, I'm waiting for you
If you choose me, I'm waiting for you
Always Waiting

Tiny heart, you're not by yourself
When will you recognize the beat?
Of my own heart, grieving in your hand
You crush me when you run that way.

Your lips touched every hand but mine
If you choose me, I'm waiting for you
If you choose me, I'm waiting for you
Always Waiting

You will never know what you have done to me
And you will never know losing love for me
You will never know a single day alone.

Tiny heart, stuck inside yourself
When will you open up?

Your lips touched every hand but mine
If you choose me, I'm waiting for you
If you choose me, I'm waiting for you
Always Waiting

When you choose me, I'm waiting for you.
Always waiting.