Är det något fel på folk?

Dum fråga... det är klart att det är, många och stora i vissa fall.

Ett litet fel många har är behovet att trycka på knappen vid övergångsställ. Det kanske bara är jag som tittar om den lilla lampan under knappen lyser när jag ska gå över? Det känns så! För varenda jävel som kommer efter mig om jag redan tryckt måste trycka, i alla fall om personen står på andra sidan, som om det bara skulle bli grönt från mitt håll?

Innan jag klev på bussen hem gick jag över ett övergångsställe och fick se fröken "gå med cykel i ena handen och mobil i andra", men ändå måste genomföra ett cirkusnummer där cykel och telefon turas om att vara i riskzonen för att åka i backen, but she pulled the stunt! Gz tanten! Allt för att hon var tvungen att trycka på en knapp jag tryckt på några sekunder innan och som lugnt och fint resulterade i grönt ljus (från båda hållen!).

Nu ska jag hem och med spänning se om jag fått det amerikanska godiset jag beställt! I hope so!

Jag lyckades för övrigt åka ifrån min matlåda idag... jag tog fram den, men lade inte ner den i väskan (som jag tog med i alla fall!).

Imorrn vankas det halvdag! Affärer må ha stängt, men ledighet är mycket välkommet ändå!
I helgen blir det påskbord hos päronen, lovely!

Dagens felskrivning... eller?

Ja, vad ska man tro! Litar inte Aftonbladet på Linköpings klubbledning?

Följande stod att läsa om läget mellan Djurgården och Linköping:

Backen Robin Persson saknas fortfarande i Linköping och han tränar inte med laget.
Han har missat de senaste matcherna och Linköpings klubbledning uppger skada på "lower body". Vilket tyder på att det är en skada på överkroppen.


Nämen precis! "Säger de att han har ont i höger hand så menar de vänster fot!", typ!

Det här inlägget kan innehålls spår av ironi!

The United States

Jag tänkte mycket igår. Tänkte på många saker.

Väldigt mycket på tiden i USA! Har många fina minnen och som om inte det vore nog visade Linda att det fanns bilder på Facebook som min kompis jag var där med lade upp igår. Helt underbart att se!

Nu ska jag försöka rada upp lite minnen:
  • Disneyworld
  • Kazbors Grille
  • Allergiskt reaktion mot hummer
  • Testa baseball
  • Kolla på basket
  • Se amerikansk fotbollsarena (när den var tom, men som tog in 95000)
  • Äta amerikansk frukost (på sånt riktigt "gammal gubbe och tant som gör riktiga grejer"-ställe)
  • Kolla på gymnastik! (det hade jag inte höga förväntningar på, men det var faktiskt riktigt häftigt... antagligen coolare där än i Sverige)
  • Shoppa i galleria
  • Åka vilse med bil
  • Få soppatorsk mitt på motorvägen (inte när Stefan körde, utan en vi åkte med)
  • Fylla 19 år!
  • ...och en hel del mer som jag måste tänka mer för att minnas!
Jag ska försöka beta av dessa punkter lite mer ingående när jag har mer tid. Men nu måste jag röra på min röv! Idag ska det kopieras papper minsann.

Hmm, faktum är att jag om jag får en tillräckligt avskiljd plats på bussen ska dra iväg ett mail till hon som Stefan bodde hos när vi var där, och kolla ur läget är och... sådär, påminna henne om min existens och bara... låta henne och de andra (som hon förhoppningsvis hälsar till) att jag fortfarande tänker på dem och sånt! Skulle det någon gång bli läge att åka över igen så, kanske, bara kanske finns ju möjligheten att det går att spara in lite på boende om man kan hälsa på och sådär. Men det återstår att se, det är en tanke i alla fall! Hälsa på Pam?

Hittade en länk till resturangen där jag åt första kvällen jag anlände. Resan påbörjades klockan 06:30 en morgon i Sandviken, och avslutades klockan 20 i USA (klockan 02 i Sverige). Trött och otroligt torr i munnen av nervositet satt jag där inne med Bill och åt min första amerikanska måltid, samt smakade Sweet Tea.

http://www.conestogasalachua.com/photogallery.htm

Hungrig!

Take me heeereee!

16135 Northwest US Highway 441
Alachua‎ FL
USA

Kazbors Grille
Nom-nom-nom på den menyn!

Det bor en morgonpigg, lat amerikan i mig!

Hmm, ärligt talat trodde jag aldrig jag skulle skriva en rubrik innehållandes mer än max hälften av de orden det nu blev, men det är sant som det står! Eller nationaliteten varierar egentligen, men just idag är jag amerikansk!

Något jag lärt mig på senaste tiden är att det äger att vakna tidigt! Förmiddagar är en så viktig del av dagen att det är trevligt att göra den så lång som möjligt (ibland). Att gå upp 07-08 någonting en lördag är inte så farligt som det låter (förutsatt man inte varit ute och fyllesvampat sig under natten)! Men sånt pysslar jag inte med så ofta att det är värt att nämna om jag ska generalisera mitt eget fall!

vardagmorgnar är lite trögare, då är det mest ett nödvändigt ont att gå upp... OM man inte har kommit på ett litet knep! Det har jag gjort. Den lata resaren tror jag att jag ska kalla det! Nämligen att äta någon form av utländsk frukost! (en osvensk however)

Idag blir det McDonaldsfrukost! Därför är jag en lat amerikan idag! Mina minnen från USA piggar upp mig, det var för övrigt där jag åt frukost på McDonalds första gången! Det är nog därför det fått en speciell plats i mitt hjärta!

Jag hade tänkt snylta av McDonalds trådlösa nätverk och göra en Guns 'N Roses-skiva tillgänglig offline på Spotify, men det glömde jag helt, så jag får hålla till godo med Muse, Flyleaf, Paramore och de andra jag står ut med just nu!



Känner för att länka till en låt, en bra låt, kanske den bästa låten just nu enligt mina öron, nämligen:

Muse - Hysteria

it's bugging me, grating me
and twisting me around
yeah I'm endlessly caving in
and turning inside out


'cause I want it now
I want it now
give me your heart and your soul
and I'm breaking out
I'm breaking out
last chance to lose control


yeah it's holding me, morphing me
and forcing me to strive
to be endlessly cold within
and dreaming I'm alive


'cause I want it now
I want it now
give me your heart and your soul
I'm not breaking down
I'm breaking out
last chance to lose control


and I want you now
I want you now
I feel my heart implode
and I'm breaking out
escaping now
feeling my faith erode


Den är lovely, faktiskt! Innehåller ett mysigt solo med! Nom-nom!

Taggad som få!

Ikväll smäller det! Är spelarna i Brynäs hälften så taggade som jag är just nu, då tycker jag synd om Djurgården!

Första SM-kvartsfinalen mellan Brynäs och Djurgården alltså. Vilken grej! Jag är ganska rastlös av mig normalt, men nu är det värre! Vill att klockan ska vara 19:00 och att jag och Linda ska sitta i mina pärons soffa och vara glada!

Jag hoppas jag inte kommer dela ut någon armbåge! (ibland får jag lite rastlös tacklingslust i lägen då man vill se just tacklingar och sånt!)

Brynäs vinner idag! Stort dessutom! Hemmamatcherna i år har slutat 3-1 och 4-1. Jag tror på mycket ös framåt! Alla skriver att Brynäs spelar tråkig och defensiv hockey, men det tror jag inte vi får se idag, jag tror båda lagen kommer att ha för avsikt att föra spelet, men endast ett lag kan lyckas, åtminstone större delen av matchen!

Imorrn blir det tv-spel och poker! Antalet som kan tänkas komma verkar landa runt 8-9 om jag inte är ute och seglar helt snett! :) Ska bli skoj!

Tiden går så fort!

Ytterligare en födelsedag avklarad! Det var trevligt så länge den varade.

Men dagen efter, när ytterligare en snabb dag passerat och allt blir som vanligt igen, då är det svårt att låta bli att inte få smått panik!

Jag hittar inte rätt! Jag vill inget hellre än hitta rätt med vad jag vill med mitt liv!
När jag var en liten mupp som pratade med mormor och morfars granne, då var visionen självklar: Jag skulle jobba med samma som pappa! (...och ha en skoter)

Om det varit så enkelt! Nu, drygt 20 år senare kan jag (såhär långt) bara konstatera att jag blir sjukt trött av jobbet. Alldeles för trött för att det egentligen ska kännas värt det. Jag känner mig inte lika pigg och vaken som tidigare heller.

Jag behöver pengar och pengar får jag. En del av jobbet är charmigt, medan andra delar inte är det.

Men en sak som är säker är att om inga stora saker ändras kommer jag inte palla med det här. Jag måste komma på något nytt jag vill, för just nu känner jag mig väldigt... rastlös och stressad. Två saker som inte är positiva och som påverkar hela vardagen, och då speciellt fritiden som jag egentligen är mest mån om.

På kärleksplanet känns det bra! Jag hoppas bara att vad jag än behöver göra för att mitt liv ska bli harmoniskt igen inte ska ställa till något. Anledningen till att jag ens nämner det är såklart att jag är orolig för att just något sånt ska hända.

Jag fick presenter igår!
1. Tallrikar
2. Receptbok (Mommy made!)
3. iPhone headset
4. Terminator Salvation (DVD)
5. Resväska!

Det var nog allt (som lämpar sig att nämna)!

Nu är det dags att komma igång med något! Imorrn är det hockey och på fredag kanske några vänner sluter upp om det vill sig!

Meningslös morgonblogg

Morrn!

Sitter på bussen och har egentligen inget vettigt för mig att skriva. Jag kom att tänka på några låttexter jag ville citera... så åtminstone en låt måste ju komma med! Det blir en rad ur Beautiful bride med Flyleaf.

Strengthen your arms now
Train your fingers for battle
Urgency's here now
Train your fingers for battle


Jag tycker det låter lite fint!

Lyckades glömma att koka pasta imorse, så jag får köpa mat. Det var synd, fast bra på så sätt att jag kan äta den matlådan imorgon istället!

Köpte Heavy Rain: The Origami Killer med! Det visade sig vara ett häftigt spel! Lite Sims, fast med (bl.a) en knarkande FBI-agent och en barnmördare som gillar att vika pappersdjur (Origami = konsten att vika papper) samt mörda genom att låta regnvatten dränka offren.

Ganska udda, men häftig idé! Man spelar som fyra olika karaktärer, vilka alla kan trilla av pinnen lite då och då.
Och här gäller inga extraliv, en död karaktär tar inte en grön flugsvamp och får ett till liv. En död karaktär återkommer inte!

Imorgon dingar jag! Födelsedagar är rätt mysiga om man bortser från att man är just ett år äldre! Det ska bli fint!

Heavy rain?

Det är inget heavy rain ute nu, men förhoppningsvis inne på Media Markt. Ska dit och spana ganska nu. Det verkar vara ett häftigt spel, och eftersom jag inte är häftig måste jag helt enkelt ha häftiga spel, eller hur?


Lite allt möjligt!

MELODIFESTIVALEN!
Eftersom det just nu är Melodifestivalen som rullar fram på TV går det inte att komma ifrån att folk har konstig smak... eller så är det bara jag som har det, men det gör det så frustrerande att se (fast lite intressant är det ju trots allt).

Men jag försöker se det positiva i allt. Nu är jury-poängen utsatta och jag skrattar elakt åt att artisterna som Gayblogg-Amir absolut inte ville skulle vinna just nu är i toppen, samtidigt som Pernilla Wahlgren ligger sist! Stackars Peter Jöback som jag höll på, han blev golvad av de utländska jurygrupperna, 1 futtig poäng! Men sen rättade till sig lite åtminstone! I Sverige fick han ju 20 gånger så många poäng (av jurygrupperna).

Nu ska det avgöras. Jag bryr mig inte så mycket egentligen... så nu går jag vidare till annat!

Edit: Anna Bergendal - This is my life vann! Det är inte Peter Jöback (eller Andreas Johnson som var nödlösningen), men det är inte Erik Saade (tack gode gud) eller Pernilla Wahlgren eller Ola! Och det är minst lika viktigt! (Crucified Barbare borde ha vunnit av ALLA bidrag)

HOCKEY!
Brynäs är i slutspel! Det är bra!

Modo (Peter Forsberg/Markus Näslund/Mats Zuccarello-Aasen/P-Å Skröder) missade slutspelet, fint!

Jag skrev tidigare att jag ska göra en hockeyblogg, och det är fortfarande så det ska bli, men jag måste ju skapa den först! (Logik, mina damer och damer (inga herrar läser vad jag vet, om inte Emil sneglar över Lampans axel eller något, isåfall, herre!)

Ska nog försöka få igång något nu under kvällen, så jag känner mig lite duktig!

BRA LÅTAR!
Senaste dagarna har tre låtar slagit mig ganska hårt! (INTE från Melodifestivalen!)

Muse - Hysteria
Kings of Leon - Sex on fire
Metallica - Master of puppets (från S&M) (i synnerhet allt instrumentalt innan Hetfield börjar sjunga!)

ÖVRIGT!
Övrigt värt att nämna är ju att Dolph Lundgren är häftig! Det går inte att komma ifrån!

Har hunnit med att vara lite sjukare än vad som är trevligt! Men nu är det klart bättre och det är fint! Hoppas att Linda inte trillar dit på något tråk också!

Födelsedag snart! Får jag något jag vill ha? :o

Here we go again!

Dags att bege sig till jobbet igen, vad jag vet nu har jag inget att göra, men förhoppningsvis får jag göra det som det pratades om i fredags. D.v.s. rätta till något jag rättat till tidigare för att de som bestämmer har bestämt att de vill ha det som det var innan. -.- "Äh, det är inte så noga egeeeentligen, det kan vara 2,5 m där, det behööööver inte vara 4,5 som vi sa innan av diverse anledningar"

Så jag har nog en del att pyssla med hoppas jag. Pappa har ju upplyst mig om att han kommer ha svårt att hitta saker åt mig att göra framöver, vilket inte är bra. Men jag halkar med så får vi se, jag går ju inte hem frivilligt åtminstone! It's not over until the fat lady sings...!

Men jag förstår honom, ingen grej jag ska göra är den andra lik, vilket gör att det är svårt att... inte behöva be om hjälp. Och när jag ber om hjälp så stressar jag till hans redan stressiga arbetstid ytterligare! Vilket gör att jag känner mig stressad och lite dum. Jag vill helst fatta fort så jag klarar mig och inte behöver springa och fråga/maila hela tiden!

Nåja, det är som det är.

Igår var vi till Ikea och handlade lite saker. Ikeas utbud täcker många behov, och det täckte några igår, men jag kan inte undgå att tycka att när det kommer till taklampor så är det... åt helvete! Det finns ingen som är värd att lägga pengarna på ens i tillfälligt syfte, och ingen glasklar vinnare som är värd att lägga en större summa på. Får nog titta på andra ställen om det ska bli någon. (Har trots allt bott snart 2 år i min hydda och mitt sovrum har aldrig haft en taklampa)

I övrigt drar det ihop sig till slutspel i hockeyn nu. Jag gillar det! Torsdag nästa vecka drar det igång och det ska bli spännande att se hur det kommer se ut, vilka som väljer vilka. Jag är sugen på att göra en blogg om bara hockey (också). Det återstår att se hur pepp jag är på att skapa den. Men jag vill inte plåga med en massa hockeyprat här egentligen, det är mest därför! :$

Dags att röra sig till jobbet, typ!

Det susar i säven!

Dagarna passerar sakta men säkert! Fort går de, minst sagt! Varje vecka när jag ska göra tidrapport på jobbet (redovisa vad jag gjort av alla mina timmar) så har jag ett väldigt strul med att minnas vad jag gjort, och hur mycket. Skriver upp så ofta jag kommer ihåg, men vissa dagar glöms det, och en vecka senare när det ska rapporteras minns jag inte ett yota.

Men det jag minns är att jag och Linda varit och sett Alice i Underlandet! Jag har en känsla av att den växt något för mig nu efteråt. Inte för att jag inte tyckte den var bra när vi väl satt där, den var mycket bra! Men jag tror jag kommer att gilla den ännu mer i efterhand! Många citat som jag gillade, men dock inte lyckats gräva upp nu. (Jag försökte, men t.o.m. IMDB hade klent med citat såhär kort efter filmen haft premiär, så jag väntar snällt till jag kan citera rätt! Men nu hittade jag några korta, dock inte hela dialogerna)

"You're mad, bonkers, off your head" (sagt av Alice pappa till henne) "Something is missing - you've lost much of your muchness" (sagt av The Hatter om Alice)

Fint!


Alice idag!

Jag har varit lite inaktiv på sistone, yes.

Det har hänt både bra och dåliga saker, mest bra, men en del mindre bra!

Bra är att Linda är här och att det i sin tur gör mycket annat bra! Som att vi ska på Alice i Underlandet på bio ikväll t.ex! Det blir lättare att städa/laga mat och sånt (det säger jag inte bara för att hon ofta gör det medan jag jobbar, utan också för att det blir lättare för mig att göra när jag inte är ensam här hemma!

Igår blev det t.o.m. en ÄPPELPAJ gjord! Det ni!

Jobbandet går sådär, jag tror jag kommit fram till (om inte tidigare) att det inte är min mening med livet att sitta där resten av livet. Skiftet, stressen och att jag känner att det är väldigt mycket jag inte vet något om, och ändå ska försöka förstå, helst fort, ännu mer stress! Som om inte det vore nog finns det inte så mycket jobb nu och jag har fått några varningens ord att det kaaaanske inte går att sysselsätta mig längre fram, och att jag ska hålla ögonen öppna efter annat... så det gör jag, utan att känna alltför stort lidande! Dock gäller det ju fortfarande lägenheten, jag vill inte bli utan jobb, så det är till att kämpa på så länge. Vem vet, situationen kan ju ändra sig!

Men ja, det blir mycket fint med bio idag! Hoppas jobbet rullar på med! Har något som måste vara klart idag, så jag hoppas det blir det! :/ Jag har nog mer att skriva, men det får jag göra sen isåfall!

RSS 2.0